Trykkoker test: De 7 beste trykkokerne (mai 2024)

Brukerne har testet 7 forskjellige trykkokere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 7 beste alternativene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste trykkoker per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste trykkoker

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 7 trykkokere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste trykkoker i nåtid.

Instant Pro6 er en multifunksjonell komfyr som hjelper deg med de viktigste måltidene. Med sine 28 forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer kan den erstatte ikke mindre enn 10 kjøkkenapparater. Og den har stor kapasitet for oppbevaring av opptil 5 liter mat.
Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tefal Secure 5 Neo 6l trykkokere er det perfekte valget for alle som ønsker å sette seg inn i trykkoking. Disse trykkokerne er laget av rustfritt stål, har et varmebestandig herdet glasslokk og kommer med 10 års garanti. Dette settet inkluderer 1,8L og 3,5L trykkokere, samt en dampkurv og rismålebeger.

Vis beste pris
Dagens beste pris: computersalg.no

Slik velger du riktig trykkoker

Det er flere ting å vurdere når du velger en trykkoker:

 1. Kapasitet: Velg en kapasitet som passer for din familie størrelse og matlaging behov.
 2. Materiale: Trykkokere kan lages av rustfritt stål, aluminium eller non-stick materiale. Rustfritt stål er den beste valg fordi det er holdbare og ikke reagerer med maten.
 3. Sikkerhet: Velg en trykkoker med flere sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel en sikkerhetsventil og en automatisk lås.
 4. Funksjoner: Noen trykkokere har flere funksjoner, som for eksempel en sauté-funksjon eller en slow-cook-funksjon. Velg en trykkoker med funksjoner som du vil bruke.
 5. Brukervennlighet: Velg en trykkoker som er enkel å bruke og rengjøre.
 6. Pris: Prisen varierer fra modell til modell, så sørg for å sammenligne forskjellige modeller for å finne en som passer ditt budsjett.

Fårikål i trykkokeren

Spørsmål og svar om trykkokere

Trykkoker har flere fordeler, inkludert:

 1. Rask tilberedning: Trykkoker kan kutte ned tilberedningstiden for maten din betydelig, spesielt for ting som kjøtt, bønner og grønnsaker.
 2. Besparelse av energi: Trykkoker bruker mindre energi enn tradisjonelle kokemetoder, som gass- eller elektrisk komfyr, som resulterer i lavere strømutgifter.
 3. Bevaring av næringsstoffer: Trykkokking kan hjelpe med å bevare mer av næringsstoffene i maten din, siden den kortere tilberedningstiden og lavere temperaturen bidrar til å hindre at vitaminer og mineraler ødelegges.
 4. Enkel å bruke: Trykkoker er enkel å bruke, du kan sette ingrediensene i kokeren, sette på lokket, og la den gjøre resten.
 5. Fleksibilitet: Trykkoker kan brukes til å lage et bredt utvalg av retter, fra supper og gryteretter til ris og desserter.

Sterilisering: Trykkoker kan også brukes til å sterilisere ting som glassflasker, babyflasker og konservesglass for å sikre at de er helt rene og fri for bakterier.

For de fleste retter, anbefaler produsentene å ha minst 1-2 kopper væske i kokeren. For ting som kjøtt, bønner og grønnsaker, bør du ha minst 2-3 kopper væske. For ris og pasta, bør du ha minst 4-5 kopper væske.

Det er viktig å merke seg at noen trykkokere har minimums- og maksimumsmerker på innsiden, så sørg for å følge disse anvisningene for å unngå skader på kokeren.

Trykkokere er trygge å bruke når de brukes riktig. Likevel, det er viktig å følge produsentens anvisninger og sikkerhetsregler nøye for å unngå skader eller ulykker.

En av de viktigste sikkerhetstiltakene når du bruker en trykkoker er å sørge for at ventilen er ren og fri for matrester eller smuss. Hvis ventilen er tilstoppet, kan det bygge seg opp et farlig trykk i kokeren som kan føre til at lokket sprenges av.

Det er også viktig å ikke overfylle kokeren, da dette kan føre til at maten brenner seg fast eller forårsake at lokket sprenges av. Det er anbefalt å følge produsentens anvisninger for å unngå overfylling.

Det er også viktig å ikke åpne lokket mens trykket i kokeren er høyt, da dette kan føre til at varm væske og damp spruter ut og kan forårsake skader. Vent til trykket i kokeren har gått ned før du åpner lokket.

Det er også viktig å ikke la trykkokeren stå uten tilsyn under bruk.

Trykkoker og slow cooker er to forskjellige typer kokeapparater med forskjellige formål og bruksområder.

En trykkoker bruker trykk for å øke kokepunktet for væsken i kokeren, noe som resulterer i raskere tilberedningstid. Det kan brukes til å tilberede et bredt utvalg av retter, som kjøtt, grønnsaker, bønner og sauser.

En slow cooker bruker lav varme for å tilberede maten over en lang periode. Det er ideell for å lage retter som gryteretter, suppe, chili og pulled pork.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart