Induksjonstopp test: De 12 beste induksjonstoppene (mai 2024)

Brukerne har testet 165 forskjellige induksjonstopper. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste induksjonstoppene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste induksjonstopp per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste induksjonstopp

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 34 induksjonstopper. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste induksjonstopp i nåtid.

SMEG Si1m7643b induksjonstoppen varmes raskt opp og starter først når du setter en kjele på den. Med totalt 4 kokesoner er den også egnet for matlaging med én gryte. Med den enkle å rengjøre, glatte glassoverflaten og et stilig design er induksjonstoppen perfekt for ethvert kjøkken.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

SMEGs Si1m7643b induksjonstopp er et must for ethvert kjøkken. Den varmes raskt opp, og starter først når du setter en kjele på den. Den er også enkel å rengjøre, takket være den glatte glassoverflaten. Med totalt 4 kokesoner er den også egnet for en grytekoking.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Si7633b induksjonstoppen fra SMEG er det perfekte tillegget til ethvert kjøkken. Den varmes raskt opp, og starter først når du setter en kjele på den. Den er også enkel å rengjøre, takket være den glatte glassoverflaten. Med 3 kokesoner er den godt egnet for boliger med 2-4 personer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

SMEG Si4642d er den perfekte induksjonstoppen for å lage et raskt måltid til familien din. Den er lynrask og enkel å rengjøre, og den har 4 kokesoner for å lage alle favorittrettene dine. Glassoverflaten gjør at du kan se hva du lager uten å løfte på lokket og forstyrre varmen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

SMEG Si4642d induksjonstoppen er den perfekte matlagingspartneren for hjemmet ditt. Den er lynrask og begynner først å koke når det er en gryte på den. Glassoverflaten er lett å rengjøre og den har 4 soner, noe som gjør den perfekt for hjem med opptil 5 personer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Det er på tide å kvitte seg med den gamle gassovnen din. Hvorfor gå gjennom bryet med å tenne den eller vente på at den skal varmes opp? Skaff deg Smeg Si4642d, induksjonstoppen som varmer opp lynraskt og først starter når det er en kjele på den. Glassoverflaten gjør den også ekstra enkel å rengjøre. Med 4 kokesoner er den godt egnet for hjem med 3-5 personer. Platetoppen

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Matlaging er i ferd med å bli mye enklere med induksjonstoppen Si4642d fra SMEG. Denne koketoppen varmes lynraskt opp, men starter først når det er en kjele på den. Glassoverflaten gjør den også ekstra enkel å rengjøre. Med 4 kokesoner er den godt egnet for boliger med 3-5 personer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig induksjonstopp

Det finnes flere ting å vurdere når du velger en induksjonstopp, her er noen av de viktigste faktorene å ta hensyn til:

Størrelse

Mål på kjøkkenet ditt for å sikre at induksjonstoppen du velger passer inn i plassen du har tilgjengelig.

Antall kokeplater

Velg antall kokeplater som passer ditt behov. Hvis du ofte lager mat for mange mennesker, kan du ønske å velge en induksjonstopp med flere kokeplater.

Effekt

Jo høyere effekt, jo raskere vil kokeplatene varme opp. Hvis du ofte lager mat som krever høy varme, kan det være lurt å velge en induksjonstopp med høy effekt.

Kontrollene

Velg en induksjonstopp med kontroller som passer dine preferanser. Noen modeller har berøringskontroller, mens andre har knapper eller kanskje enda en digital skjerm for å styre temperaturen.

Kompatibilitet

Sørg for at induksjonstoppen du velger er kompatibel med grytene og panner du allerede har, eller planlegger å kjøpe. Induksjonskokeplater krever spesielle gryter og panner som er magnetiske.

Pris og merke

Sjekk prisene på ulike merker og modeller, og vurdere om det er verdt å betale mer for en merkbar forskjell i funksjoner eller kvalitet.

Fordeler og ulemper med induksjonstopper

FordelerUlemper
Effektiv varmeoverføring, maten varmer seg raskereKompatible kjeler og panner er nødvendige, kan være dyrt å erstatte
Mer sikker enn andre varmekilder, ingen åpen flamme eller glødende delerKan være dyr å kjøpe og installere
Enkel å justere temperaturenKan ikke brukes med alle typer kjeler og panner
Enkel å rengjøreKan være komplisert å reparere hvis det er et problem

Hvordan rengjøre induksjonstopper (video)

Spørsmål og svar – FAQ

Det anbefales å konsultere en profesjonell elektriker hvis du er usikker på om du har kompetanse og kunnskap til å installere en induksjonstopp selv, eller hvis det finnes spesielle regler og krav som gjelder i ditt område.

En profesjonell vil være i stand til å installere induksjonstoppen riktig og sikkert, og sørge for at det oppfyller alle kravene i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Og du kan være sikker på at det er trygt å bruke kjøkkenet.

Stålull er vanligvis ikke anbefalt å bruke på en induksjonstopp, siden det kan skape gnister når det kommer i kontakt med den høye magnetfeltet som genereres av induksjonskoilene. Dette kan være farlig og kan også føre til skade på induksjonskoilene eller andre komponenter i induksjonstoppen.

Det finnes flere måter å få bort merker og flekker på en induksjonstopp. Her er noen metoder du kan prøve:

  1. Bruk en svamp eller klut med mildt oppvaskmiddel og varmt vann. Tørk av og skyll deretter med rent vann og tørk med en ren klut.
  2. Bruk en mild skurepulver og vann til å fjerne flekker og merker. Unngå å bruke skuremidler med slipemiddel eller andre kjemiske tilsetninger som kan skade overflaten.
  3. Bruk en blanding av eddik og vann for å fjerne flekker og merker. Du kan bruke en svamp eller klut til å gni forsiktig på flekken eller merket, og skyll deretter med rent vann og tørk med en ren klut.
  4. For mer persistente flekker eller merker, kan du prøve å bruke en spesiell rengjøringsmiddel for induksjonstopper. Sjekk produsentens anbefalinger for å se om de har et anbefalt produkt.

Det er viktig å merke seg at du bør unngå å bruke metallgjenstander eller slipemiddel på induksjons-overflater, da dette kan skade overflaten og gjøre at den ikke fungerer som den skal.

Det er generelt ikke anbefalt å bruke skurekrem på en induksjonstopp. Induksjonstopper er laget av keramisk glass, som kan bli skadet av skurekrem og andre abrasive rengjøringsmidler. I stedet bør du bruke en mild såpe og en myk klut eller svamp for å rengjøre induksjonstoppen. Hvis det er merkbart flekker eller matrester som ikke kan fjernes med mild såpe, kan du prøve å bruke en spesiell rengjøringsløsning som er beregnet for å rengjøre induksjonstopper.

Ikke bruk skarpe eller skurende verktøy eller metallgjenstander på induksjonstoppen, da dette kan skade glasset. Det er også viktig å unngå å overopphetet gryter og panner på induksjonstoppen, da dette kan føre til skader på glasset og også redusere levetiden på induksjonsplatene.

Du kan bruke vanlige stekepanner på en induksjonstopp, men de må ha en ferromagnetisk bunn. Induksjonstopper fungerer ved å generere et magnetfelt som varmer opp metallene i gryter og panner. For at en gryte eller panne skal fungere på en induksjonstopp, må den være laget av et metall som er følsomt for magnetfelt, som jern eller stål.

De fleste moderne stekepanner er laget av jern eller stål, så de kan brukes på en induksjonstopp. Noen panner kan ha en teflon eller annen type belagt bunn, Disse panner er ikke egnet for induksjonstopp fordi belaget ikke er følsomt for magnetfeltet.

Du kan også kjøpe induksjonskompatible panner som er spesielt laget for å brukes på induksjonstopper. Disse panner har ofte en ferromagnetisk bunn som gjør dem kompatible med induksjonstopper.

Du kan også teste om stekepannen din er kompatibel ved å plassere en magnet på undersiden av panne. Hvis magneten holder seg fast, så kan panne brukes på induksjonstopp.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart