Mikrobølgeovn test: De 15 beste mikrobølgeovnene (mai 2024)

Brukerne har testet 114 forskjellige mikrobølgeovner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste innebygde ovnene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste mikrobølgeovn per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste mikrobølgeovn

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 114 mikrobølgeovner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste mikrobølgeovn i nåtid.

Denne mikrobølgeovnen er enkel å bruke og er rett og slett en enkel mikrobølgeovn. Velg mellom ett av de fem mikrobølgenivåene fra «lav» til «høy», still inn timeren og trykk på start – enklere blir det ikke. M20 Easy-dekselet er perfekt for de som ønsker å lage et måltid på kort tid og med minimal innsats.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

M20 mikrobølgeovn er et allsidig og praktisk apparat for ethvert kjøkken. Den har et elegant design med speilblank front og innvendig ovnsbelysning. Mikrobølgeovnen har et ovnsvolum på 20 liter, noe som gir god plass til å tilberede favorittrettene dine. Med M20 kan du også varme opp maten din eller holde den varm uten å måtte bekymre deg for å overkoke den.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Caso BMG20 mikrobølgeovn er det perfekte tillegget til kjøkkenet ditt. Med 9 automatiske programmer har det aldri vært enklere å varme opp rester eller lage et raskt måltid. BMG20 er designet med tanke på sikkerhet og er utstyrt med en sølbeskyttelse, slik at du kan være trygg på at maten blir værende i fatet. Det er på tide å lage mat!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Mikrobølgeovnen MG20 Ceramic Menu fra Caso er designet med en keramisk bunn, som sikrer jevn oppvarming og tilberedning av maten takket være keramikkens evne til å fordele mikrobølgene jevnt i hele ovnen. Med mikrobølgeovnen som følger industristandarder, er den i stand til å lage mat jevnt, raskt og effektivt. Dette gjør den perfekt for restauranter og cateringselskaper som trenger å lage et stort antall retter på kort tid.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tilbered deilige ovnsretter i MCG30 Chef Ceramic mikrobølgeovn fra Caso med autentisk varmluft, som fungerer akkurat som i en vanlig ovn. Bunnen av mikrobølgeovnen er utstyrt med en keramisk plate, som passer perfekt til store ildfaste retter med alt fra pizza til lasagne. Du kan også tilberede deilig stek, stekte poteter og kokte grønnsaker uten olje eller smør. Den keramiske platen er tilgjengelig i to forskjellige

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Vi vet at du har det travelt, men vi vet også at du vil spise godt. Det er derfor vi har laget Caso MCG30 Chef Mikrobølgeovn - for å gjøre livet ditt enklere. Den er romslig nok til et helt måltid og har tre innstillinger: mikrobølgeovn, varmluft eller grill. I tillegg ser den bra ut på ethvert kjøkken med ovnsrommet i rustfritt stål!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Champion Microwave i er en høykvalitets mikrobølgeovn som har retrodesign. Denne mikrobølgeovnen har en kapasitet på 20 liter og en effekt på 700 watt. Døren er designet med et håndtak og et vindu slik at du kan se maten mens den lager mat. Du kan varme opp mat på kort tid med den store kapasiteten og 700 watt effekt.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig mikrobølgeovn

Når du skal velge en mikrobølgeovn, er det flere ting du bør vurdere for å finne en som passer dine behov. Her er noen av de viktigste tingene du bør tenke på:

Kapasitet

Mikrobølgeovner kommer i forskjellige størrelser, så det er viktig å velge en som passer i kjøkkenet ditt og som passer dine behov. Hvis du ofte lager mat for flere personer eller vil ha muligheten til å varme opp store tallerken med mat, bør du velge en større ovn.

Effekt

Effekten til en mikrobølgeovn bestemmer hvor raskt den varmer opp maten. En ovn med høyere effekt vil varme opp maten raskere enn en med lavere effekt.

Programmer og funksjoner

Noen mikrobølgeovner har flere programmer og funksjoner, som for eksempel en innebygd grill, en innebygd varmluft eller muligheten til å steke. Disse funksjonene kan gjøre det enklere for deg å lage mat, men de kan også øke prisen på ovnen.

Design

Mikrobølgeovner kommer i forskjellige farger og stiler, så det er viktig å velge en som passer inn i kjøkkenet ditt og som du liker.

Pris

Prisen på mikrobølgeovner varierer avhengig av størrelse, effekt, funksjoner og merke. Det kan være verdt å utforske flere alternativer og sammenligne priser før du gjør et kjøp.

Merke og kvalitet: Det kan også være verdt å undersøke merke og kvalitet, som ofte kan sikre deg en lenger levetid for ditt produkt, og eventuelle garantier som følger med produktet.

Slik steker du egg i mikrobølgeovnen

Slik rengjør du mikrobølgeovnen

Fordeler og ulemper med mikrobølgeovner

FordelerUlemper
Rask og enkel å brukeMaten kan miste smak og tekstur
Effektivt for å varme opp mat som har blitt kaldKan ikke brukes til å steke eller brenne mat
Sparer tid og energi sammenlignet med å bruke en tradisjonell ovnNoen materialer, som plast, kan ikke brukes i en mikrobølgeovn
Kan være enkel å rengjøre

Spørsmål og svar – FAQ

Det finnes flere ting som ikke bør plasseres i en mikrobølgeovn, inkludert:

 1. Metallet: Metaller som aluminiumsfolie, bestikk og tinn kan skape gnister og antennelse i mikrobølgeovnen.
 2. Aluminiumsbeholdere: Mikrobølgeovner kan ikke brukes til å varme opp mat i aluminiumsbeholdere, da dette kan føre til at metallet trekker seg sammen og skader ovnen.
 3. Glass med metall: Mikrobølgeovner kan ikke brukes til å varme opp mat i glass med metall, da dette kan føre til at metallet trekker seg sammen og skader ovnen.
 4. Plastemballasje: Noen plastemballasjer kan ikke tåle høye temperaturer og kan smelte eller frigjøre kjemikalier i maten.
 5. Egg i skall: Egg i skall bør ikke plasseres i en mikrobølgeovn, da det kan eksplodere på grunn av økt trykk.
 6. Beholdere med lokk eller lokk: Beholdere med lokk eller lokk bør ikke plasseres i mikrobølgeovnen, da det kan bygge opp trykk og føre til at beholderen eksploderer.
 7. Matvarer med skall eller stein: Matvarer med skall eller stein, som kokosnøtter eller paprika med stilk, bør ikke plasseres i mikrobølgeovnen da det kan forårsake skade.

Det er mulig å varme opp poteter i en mikrobølgeovn, men det er viktig å følge noen enkle trinn for å sikre at potetene blir varme og jevnt gjennomvarmet.

Her er en enkel metode for å varme opp poteter i en mikrobølgeovn:

 1. Skyll potetene og tørk dem av.
 2. Gjør et snitt i hver potet for å tillate damp å slippe ut.
 3. Plasser potetene på et mikrobølgeovnsvennlig fat og sett fatet i ovnen.
 4. Mikrobølg potetene på full effekt i et minutt per potet. For eksempel, hvis du skal varme opp 4 poteter, vil det ta 4 minutter.
 5. Ta ut potetene fra ovnen og sjekk om de er varme. Hvis de ikke er varme nok, sett dem tilbake i ovnen og mikrobølg dem i ytterligere 30 sekunder av gangen til de er varme.
 6. Serveres med ønsket tilbehør eller smør
 7. Det kan være lurt å vri potetene etter halve tiden for å sikre at de blir varme jevnt. Det kan også variere litt avhengig av størrelsen på potetene og hvor mange du varmer samtidig.

Det avhenger av typen glass. Noen glass er egnet for bruk i en mikrobølgeovn, mens andre ikke er det.

Hermetiske glass, for eksempel, kan brukes i en mikrobølgeovn. Disse glassene er laget for å tåle høye temperaturer og trykk, og er vanligvis merket med «mikrobølgeovnsvennlig» eller «hermetisk» merking.

Vanligvis anbefales ikke bruk av glass med metall på overflaten, som de kan generere gnister og antennelse. Dette gjelder også for glass med metall i strukturen, som kan generere gnister og antennelse.

Vær også oppmerksom på at glass kan bli svært varmt i mikrobølgeovnen, så det er viktig å bruke ovnsvante hansker når du tar det ut, og å la det avkjøle seg litt før du tar på det.

Ja, det er absolutt mulig å integrere mikrobølgeovnen på kjøkkenet. Den kan integreres i veggmonterte skap for å få et innebygget utseende, i hjørner og lignende. Mange moderne kjøkkenløsninger tilbyr nå integrerte mikrobølgeovner som passer sømløst med resten av kjøkkeninnredningen. Ikke bare får kjøkkenet ditt et mer ryddig og stilfullt design, men en integrert mikrobølgeovn kan også spare verdifull plass på kjøkkenbenken. Ifølge selgebolig.no, kan oppgraderinger som dette potensielt øke verdien på boligen ved boligsalg. Små detaljer som integrert kjøkkenutstyr kan være tiltalende for potensielle kjøpere og på den måten gjøre boligen mer attraktiv.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart