Stekepanne test: De 18 beste stekepannene (april 2024)

Brukerne har testet 163 forskjellige stekepanner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 18 beste alternativene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste stekepanne per april 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste stekepanne

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 163 stekepanner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste stekepanne i nåtid.

Lodge har laget kvalitetskokekar i over 100 år. Lodge-stekepannen er perfekt for å steke egg, koke grønnsaker og lage sauser. Den er slitesterk og enkel å rengjøre. Den lille størrelsen gjør den ideell for mindre oppgaver, men den har også en perfekt størrelse for tilberedning av større retter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du fortjener å nyte en perfekt stekemiddag med familien. Vår kokk's delight stekepanne er den perfekte måten å få det til. Den har et non-stick-belegg på innsiden og utsiden, slik at du kan lage mat uten å bekymre deg for at maten fester seg til pannen. Og den er laget av slitesterk aluminium, noe som betyr at den vil vare i årevis.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig stekepanne

Det er flere faktorer å vurdere når du velger en stekepanne. Disse inkluderer materialet panne er laget av, størrelsen på panne, og om panne har en non-stick belegg eller ikke. Materialer som jern, aluminium og kobber gir god varmefordeling, men krever vanligvis mer vedlikehold. Non-stick-belegg gjør at maten ikke setter seg fast, men disse kan ha en kortere levetid. Velg en størrelse som passer dine behov, og husk at en panne med høye sider kan være praktisk for å hindre at maten søler over.

Mer om stekepanner (video)

Spørsmål og svar om stekepanner

Det finnes flere typer stekepanner som kan være sunnere enn andre, avhengig av hva du ser etter i en panne.

En av de sunneste typene stekepanner er non-stick panner, for eksempel de som er laget av keramikk eller titanium. Disse pannerne har en hard, slitesterk overflate som gjør at maten ikke trenger å tilsettes mye eller ingen fett i det hele tatt under steking. Dette kan redusere mengden av fett og kalorier i maten din.

Støpejern er også et godt valg for en sunn panne, da det gir en jevn varmefordeling og kan brukes med lite eller ingen fett. Men, det er viktig å vedlikeholde støpejernsprodukter godt for å forhindre rust, og det kan ta lenger tid å varme opp.

En annen sunn type panne er en kobberpanne, som er kjent for å ha god varmefordeling og er lett å styre temperaturen. Men, kobber er kjent for å reagere med maten, så det kan være lurt å bruke en annen type belegg på innsiden av kobberpannen.

Det er også panser som er laget av rustfritt stål, aluminium og titanium. Disse kan også være gode valg, men det er viktig å merke seg at disse materialene ikke gir like jevn varmefordeling som støpejern og kobber.

Det er viktig å merke seg at det ikke finnes noen eneste «sunn» panne, det kommer på hva du ser etter i en panne, og hva du skal bruke den til. Det er derfor viktig å vurdere dine egne behov og ønsker før du velger en panne.

En stekepanne kan være ødelagt når:

  1. Den har store bulker, riper eller skader på overflaten som kan gjøre det vanskelig å holde på maten eller kan føre til at maten brenner fast
  2. Den har store skader eller lekkasjer i håndtaket eller lokket som kan føre til at varmen slipper ut eller at panne blir svært varm å holde
  3. Den har skader eller lekkasjer i bunnen av panne, som kan føre til at varmen ikke fordeler seg jevnt eller at panne blir svært varm å holde
  4. Den har rust eller korrosjon på overflaten, som kan gjøre at panne blir farlig å bruke og kan forandre smaken av maten.
  5. Når det ikke lenger er mulig å reparere eller gjenopprette panne til å fungere som den skal.

Det er viktig å merke seg at etter hvert som en stekepanne blir brukt, vil det være normalt at den viser tegn på slitasje og at det kan være nødvendig å erstatte den etter hvert.

Generelt sett, er det vanlig å bytte ut en stekepanne hvis den har begynt å bli slitt, har skader eller rust, eller ikke lenger fungerer som den skal. Dette kan være når maten begynner å brenne fast, eller panne blir svært varm å holde, eller varmen ikke fordeler seg jevnt.

Det kan være farlig å bruke en ødelagt teflonpanne, da det kan føre til at skadelige stoffer slippes ut i maten din. Teflon er et merkenavn for en type non-stick belagt panne, som inneholder et stoff kalt polytetrafluoreten (PTFE). Når PTFE blir utsatt for høye temperaturer, kan det slippe ut skadelige stoffer som perfluorerte kjemikalier (PFOA).

Det er viktig å være oppmerksom på tegn på skader eller slitasje på en teflonpanne, som for eksempel:

  • Riper i belegget
  • Flak eller avskalling av belegget
  • Belegget som er svart eller misfarget
  • Belegget som har mistet sin glans

Hvis du mistenker at din teflonpanne er skadet eller ødelagt, bør du ikke lenger bruke den og erstatte den med en ny panne.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart