Kokkekniv test: De 12 beste kokkeknivene (juni 2024)

Brukerne har testet 81 forskjellige kokkekniver. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste kokkeknivene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste kokkekniv per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste kokkekniv

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 81 kokkekniver. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste kokkekniv i nåtid.

Tamahagane San Kyoto er en klassisk kokkekniv som med sin vekt gjør det lettere å jobbe med større kjøttstykker eller rotgrønnsaker etc. Bladlengden er 24 cm og Damaskus-designet har 63 lag stål i seg. Senterstålet er ekstra hardt og danner egg, mens de andre lagene er mykere og designet for å danne en beskyttende barriere rundt senterstålet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vi introduserer Suncrafts nye Swirl-serie. Swirl 200 Gyoto er en unik, vakker kniv med damaskmønster og utskåret treskaft. Bladet er laget av 33 lag kjernestål i VG10, noe som gjør det superskarpt. Det er den perfekte kniven for å kutte kjøtt, fisk og grønnsaker og tåler oppvaskmaskin.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Suncraft Octa 210 Gyoto er den perfekte kniven for enhver kokk. Den har et slitesterkt blad med en fantastisk finish for den viktige presentasjonen. Håndtaket er åttekantet, laget av buksbom, og er lett å gripe med sin glatte finish. Hardheten på bladet er 60-62 på HRC-skalaen og den har også 33 lag.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Suncraft Gyoto AUS 8 167 er en kniv med blad laget av AUS8 stål. Denne ståltypen har lag med kjernestål (AUS8) som gjør den jevn og klar. Hamono-linjen som vises på bladet er også laget av AUS8-stål. Skaftet er laget av svart buksbom og har tre nagler for å holde det på plass.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tamahaganes Shokunin-kolleksjon er en linje av høykvalitets kniver laget med tradisjonelle smiteknikker. Kokkekniven er en allsidig kniv som kan brukes til alt fra å hakke friske urter til å skjære kjøtt til steking. Kokkekniven har et skaft av svart pakketre og et skarpt blad.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tamahagane SAN er en japansk kniv med tre lag stål. Senterstålet er ekstra hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven ekstremt god styrke. Håndtaket er laget av brunt Pakkawood. Det er en perfekt balanse mellom hardhet, styrke og skjønnhet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Dette er den mest populære og klassiske kokkekniven i Japan. Med sin vekt og lengde er det enkelt å jobbe med større kjøttstykker eller rotgrønnsaker. De 63 lagene med stål i Damaskus-design er laget av hardt stål i midten, mens de ytre lagene er mykere. Denne designen gjør det lettere å skjære gjennom tøffe ingredienser.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tamahagane SAN Kyoto er en klassisk, håndlaget kniv som er perfekt for kokker og kokker som ønsker å ta ferdighetene sine til neste nivå. Vekten på denne kniven gjør det lettere å hakke gjennom større kjøttstykker eller rotgrønnsaker, og de 63 lagene med stål i Damaskus-design er både vakre og funksjonelle.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dette er en vakker og høykvalitets japansk kjøkkenkniv. Bladet har 63 lag stål i damaskus-design. Senterstålet er ekstra hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven ekstremt god styrke. Håndtaket er laget av svart Micarta. Micarta er et høytrykkslaminat med harpiks og glassfiber, som gir utmerket holdbarhet og seighet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tamahagane SAN Kyoto er en håndlaget kniv fra byen Kyoto i Japan. Den er laget av 63 lag stål i damaskus-design og har et ekstra hardt senterstål med myke kanter, som gir den ekstrem styrke. Håndtaket er laget av svart Micarta og bladlengden er 21 cm. Den kommer med en slire for å holde kniven din trygg.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

"Klingen er laget av tamahagane, en type stål som er svært ettertraktet for sin renhet og skjønnhet. Stålet er smidd, brettet og hamret mer enn seksti ganger for å produsere et laminert blad med Damaskus-mønster. Bladet slipes deretter på begge sider for å skape den perfekte skjærekanten.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Suncraft Swirl 240 Gyoto er en vakkert designet, superskarp og slitesterk kniv med et trehåndtak. Den har en hardhet på 60-62 på HRC-skalaen og har 33 lag. Kjernestålet er laget av høykvalitetsstål som skaper et vakkert mønster på bladets finish.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig kokkekniv

Det er flere ting å vurdere når du velger en kokkekniv:

Bladlengde

Velg en bladlengde som passer for dine behov. En kokkekniv med en bladlengde på 8-10 inches (ca 20-25 cm) er vanligvis god for allround matlaging.

Bladform

Velg en bladform som passer for dine behov. En tysk eller japansk stil kniv har vanligvis en tynnere og skarpere tupp, mens en fransk kniv har en tykkere og mer robust tupp.

Materiale

Velg et materiale som passer for dine behov. Stål av høy kvalitet er vanligvis det beste valget fordi det holder seg skarpt lenger og er mer motstandsdyktig mot rust.

Balanse

Velg en kniv som føles balansert i hånden din, dette vil gjøre det enklere å kontrollere kniven under bruk.

Håndtak

Velg et håndtak som passer for din håndstørrelse og som gir god grep.

Pris

Prisen varierer fra modell til modell, så sørg for å sammenligne forskjellige modeller for å finne en som passer ditt budsjett.

Brukervennlighet

Velg en kniv som er enkel å bruke og vedlikeholde, og som kan holde seg skarp lenge med riktig vedlikehold.

Skjæreteknikk

Spørsmål og svar om kokkekniver

En kokkekniv, er en kniv som brukes i matlagingen, det er en av de viktigste knivene på et kjøkken. Den er designet for å gjøre en rekke oppgaver som skjæring, hakking, skjæring og skrell av grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk, og noen ganger også for å filetere og finhakke krydder.

Eivind Hellstrøm er en kjent norsk kokk og restauratør som bruker flere forskjellige kniver i sin matlaging. Han har tidligere sagt at han har flere kniver fra japanske knivprodusenter som Global og Shun, samt Wüsthof og Zwilling J.A. Henckels fra Tyskland.

Eivind Hellstrøm er kjent for å være svært nøye med valg av kniver, og han har uttalt at han alltid leter etter kniver med god balanse og god kvalitet. Han har også sagt at han liker å bruke kniver med et litt tyngre skaft, noe som gir god kontroll og presisjon når han skjærer og hakker mat.

Som profesjonell kokk, bruker han en rekke av kniver for å utføre forskjellige oppgaver i kjøkkenet, som en kokkekniv, en brødkniv, en filetkniv, en skalljern, en urtekniv og en santoku kniv.

Det avhenger litt av hva slags matlaging du gjør, men det finnes enkelte kniver som er nyttige å ha i de fleste kjøkken. Noen av de vanligste knivene som er nyttige å ha i et kjøkken er:

  1. Kokkekniv: Denne kniven er et verktøy for å skjære, hakke, skjære og skrelle grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk, og noen ganger også for å filetere og finhakke krydder.
  2. Brødkniv: En brødkniv med en serrated eller scalloped kant er nyttig for å skjære gjennom brød og andre faste bakervarer uten å klemme dem sammen.
  3. Filetkniv: En filetkniv er en smal og fleksibel kniv som er designet for å skjære gjennom fisk og kjøtt for å fjerne bein og skinn.
  4. Urtekniv: En liten kniv med en fin tannkant er nyttig for å finhakke urter..
  5. Santoku kniv: En santoku kniv er en japansk kniv som er designet for å utføre mange av de samme oppgavene som en kokkekniv, men den er ofte litt mindre og har en mer kompakt form.

Det er verdt å nevne at det finnes mange andre typer kniver som kan være nyttige i kjøkkenet, avhengig av dine matlagingbehov og preferanser. Det viktigste er å velge kniver av god kvalitet og å holde dem skarpe og rene.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart