Knivsliper test: De 12 beste knivsliperne (mai 2024)

Brukerne har testet 29 forskjellige knivslipere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste knivsliperne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste knivsliper per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste knivsliper

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 29 knivslipere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste knivsliper i nåtid.

Wüsthof Easyedge er den perfekte sliperen for ethvert kjøkken. Den har tre stadier: Shape, Sharpen og Refine. Shape er for skadede kanter, sliping er for en skarpere egg, og forfining vil gi kniven en sylskarp egg. Wüsthof Easyedge er laget av materialer av høy kvalitet og kommer med ett års garanti. Du trenger aldri å bekymre deg for knivene dine

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dette slipestålet fra Fiskars er det perfekte kjøkkenverktøyet for å holde knivene i toppform. Med et sett av disse vil du enkelt kunne slipe knivene dine, uten å måtte bruke for mye tid på det. Sliperen er laget av materialer av høy kvalitet, som sikrer at den holder lenge.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Få den perfekte eggen på knivene dine ved hjelp av denne våte steinen fra Tamahagane. Denne våte steinen er et verktøy som holder knivene skarpe og klare til bruk. Etter hvert slites alle kjøkkenkniver ned og må slipes. Med denne grove slipesteinen har du den perfekte tingen for å få knivene tilbake i form.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Knivene dine er ditt nest viktigste kjøkkenverktøy. Ikke overse dem! Hold dem i perfekt stand med Tamahagane Wet Stone. Denne steinen fra Tamahagane hjelper deg å holde knivene dine i perfekt stand, og er den perfekte følgesvennen til kjøkkenknivene dine.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vår våte stein er laget med en proprietær blanding av japanske natursteiner, som er designet for å brukes våt. Det vil hjelpe deg å opprettholde kanten på kniven din, og det vil hjelpe deg å holde knivene knivskarpe. Steinen er også flott for å slipe andre verktøy og kniver, inkludert sakser, økser og mer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Denne 1000/3000 grit våtsteinen fra Satake er perfekt for å oppnå både en god grunnsliping og en god skarphet. Et bryne er den beste slipemetoden hvis du ønsker å slipe en stålkniv skikkelig – og denne våte steinen fra Satake er den beste på markedet. Den kommer med en gratis bæreveske og den er utmerket for både nybegynnere og eksperter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Slik velger du riktig knivsliper

Det er flere ting å vurdere når du velger en knivsliper:

  1. Type: Det finnes to hovedtyper av knivsliper: manuelle og elektriske. Manuelle slipere krever mer arbeid, men gir en mer presis og kontrollert sliping. Elektriske slipere er enklere å bruke, men kan være mindre presise.
  2. Slipevinkel: Velg en slipevinkel som passer dine behov. Noen slipere har flere innstillinger for å tilpasse sliping til ulike typer kniver.
  3. Materiale: Velg en knivsliper laget av holdbart materiale som vil vare lenge.
  4. Størrelse og portabilitet: Velg en størrelse som passer for ditt kjøkken og som er lett å oppbevare eller ta med deg på tur.
  5. Pris: Prisen varierer fra modell til modell, så sørg for å sammenligne forskjellige modeller for å finne en som passer ditt budsjett.
  6. Brukervennlighet: Velg en knivsliper som er enkel å bruke og vedlikeholde.
  7. Garanti: Det kan være lurt å kjøpe en knivsliper med en god garanti, i tilfelle det skulle være noen problemer med den.

Hvordan slipe kniver med slipestein

Spørsmål og svar om knivslipere

Det avhenger av hvor ofte kniven brukes og hva den brukes til. Hvis du bruker kniven ofte og den begynner å miste skarpheten, kan det være lurt å slipe den en gang i uken eller oftere. Hvis kniven brukes mindre ofte, kan det være tilstrekkelig å slipe den en gang i måneden eller sjeldnere. Det er også viktig å slipe kniven etter at den har vært i kontakt med harde eller skarpe gjenstander, som ben eller metall, for å opprettholde skarpheten.

Ja, man kan slipe en brødkniv. Brødkniver kommer ofter med “tenner” eller en eller med en buet kant, og disse kan slipes ved hjelp av en spesiell slipejern eller en slipekloss designet for disse type knivblader.

Det er mulig å slipe keramiske kniver, men det kan være litt mer utfordrende enn å slipe vanlige stålkniver. Keramiske kniver er laget av et svært hardt materiale som gjør dem svært skarpe. De kan lettere miste skarpheten enn stålkniver, og det kan ta lenger tid å slipe dem tilbake til ønsket skarphet.

Det finnes spesielle keramiske slipestener og slipeskiver som er laget for å slipe keramiske kniver.

Det er også viktig å nevne at keramiske kniver er svært skjøre og kan lettere knekke eller sprekke enn stålkniver, så det er viktig å være forsiktig når man sliper og bruker dem.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart