Santokukniv test: De 12 beste Santokuknivene (mai 2024)

Brukerne har testet 56 forskjellige santokukniver. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste santokuknivene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste santokukniv per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste santokukniv

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 56 santokukniver. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste santokukniv i nåtid.

Tamahagane San Kyoto er en tradisjonell japansk kniv med et Damaskus-stålblad. Den har 63 lag stål i en vakker Damaskus-design. Senterstålet er ekstra hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven ekstremt god styrke. Håndtaket er laget av svart Micarta. Micarta er et høytrykkslaminat med mange fordeler, inkludert holdbarhet, stabilitet og motstand mot vann.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Som en japansk kniv er det et blad som brukes til å kutte ulike typer mat. Bladet har 63 lag stål i Damaskus-design. Senterstålet er ekstra hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven ekstremt god styrke. Håndtaket er laget av svart Micarta. Micarta er et høytrykkslaminat med

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Den perfekte kniven for alle dine matlagingsbehov! Denne trelags stålkniven er den perfekte balansen mellom hardt og mykt. Senterstålet er hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven en meget god styrke. Håndtaket er laget av brunt Pakkawood og er behagelig å gripe.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

En tradisjonell japansk kniv, Tamahagane SAN, er en førsteklasses kniv med tre lag stål. Senterstålet er ekstra hardt og danner et egg, mens sidene er mykere og gir kniven ekstremt god styrke. Bladet er 16 cm langt og håndtaket er laget av brunt Pakkawood.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dette er en vakker, håndlaget kniv med et blad av høy kvalitet. Bladet består av en kjerne av VG5 stål som er omgitt av to lag SUS410 stål. Kjernen er hard mens det ytre stålet er noe mykere. Bladet rulles fra 20,0 mm til 2,0 mm og får sitt spesielle utseende.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Tamahagane San Tsubame Santoku kniv 16 cm Bladet består av en kjerne av VG5 stål som er omgitt av to lag SUS410 stål. Kjernen er hard mens det ytre stålet er noe mykere. Bladet rulles fra 20,0 mm til 2,0 mm og får sitt spesielle utseende ved teknikken med hammersmiing, som skaper et mønster i bladet kalt 'Hamon'. Dette mønsteret er

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Global SAI-M03 Santoku-kniv er en lett, høykarbon rustfritt stålkniv med et håndtak som passer perfekt til hånden din. Bladet er bygd opp av tre lag stål med et hardt herdet stål i kjernen og et mykere metall rundt dette. Dette gir bladet optimal hardhet, styrke og eggbevaring.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Global GS-54 Oriental er en liten, fleksibel og lett japansk kokkekniv. Den er den perfekte størrelsen for de fleste kjøkkenoppgaver, fra å kutte grønnsaker til å kutte kjøtt. Bladet er laget av høykvalitets rustfritt stål med en tradisjonell japansk bladprofil og en sylskarp kant. Håndtaket er laget av slitesterkt Pakkawood, som gir et behagelig grep.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

En kniv som er både vakker og slitesterk. Denne kniven er laget av rustfritt stål, noe som gjør den motstandsdyktig mot korrosjon og rust. Håndtaket har et vakkert sort pakketre med en mindre støtdempende ring. Bladets finish er med klare damasklag, som skaper det vakre mønsteret. Kniven har også en hardhet på 60-62 på HRC-skalaen

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du har aldri sett en kniv som denne. Suncraft kniver er smidd i Seki, Japan og er laget med totalt 33 lag. Kjernestålet er VG10, som betyr at kniven oppnår en hardhet på 60-62 på HRC-skalaen. Håndtaket er laget i sort, og det er behagelig å holde i.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig santokukniv

For å velge riktig santokukniv, anbefaler jeg å se på følgende faktorer:

Materiale

Santokukniver kan laget av forskjellige typer stål, som VG-MAX, VG-10, AUS-8 og 420J. VG-MAX og VG-10 er høykvalitets stål som gir god holdbarhet og skarphet, mens AUS-8 og 420J er billigere alternativer.

Vekt og balanse

Velg en santokukniv som føles god i hånden og som er lett å kontrollere. En kniv som er for tung kan være vanskelig å bruke over tid.

Skarphet

Sørg for at kniven er skarp nok til å kutte gjennom maten lett, men ikke så skarp at den er farlig å bruke.

Ergonomi

Velg en kniv med et godt grep og en god passform i hånden. Dette vil gjøre det lettere å bruke kniven og redusere risikoen for håndleddsbelastning.

Kvalitet

Velg en kniv laget av et anerkjent merke som har en god reputasjon for å lage høykvalitets kjøkkenredskaper.

Pris

Santokukniver kan variere i pris fra noen få dollar til flere hundre dollar, så velg en kniv som passer ditt budsjett.

Hva er Santoku (video)

Hva bruker man en Santokukniv til?

Santoku kniven er en japansk kniv som er designet for å utføre mange av de samme oppgavene som en tradisjonell kokkekniv, men den har ofte en mer kompakt form og en litt annen kant. Santoku betyr «tre kompetanser» eller «tre bruksområder» på japansk, som refererer til de tre hovedoppgavene kniven er ment å utføre: skjæring, hakking, og skjæring av grønnsaker, kjøtt og fisk.

Santoku kniven har ofte en rett kant med en liten avrunding på spissen. Den har også ofte en litt kortere bladlengde enn en tradisjonell kokkekniv, noe som gjør den mer kompakt og lettere å håndtere for å hakke små ingredienser .

Santoku kniven er et godt valg for de som ønsker en god kniv med en litt annen form enn en tradisjonell kokkekniv, eller for de som ønsker en kniv som er lettere å håndtere og mer kompakt. Den er også et godt valg for de som ønsker å prøve ut en japansk knivstil.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart