Kullgrill test: De 16 beste kullgrillene (mai 2024)

Brukerne har testet 21 forskjellige kullgriller. I listen nedenfor oppsummerer vi de 16 beste kullgrillene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste kullgrill per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste kullgrill

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 21 kullgriller. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste kullgrill i nåtid.

Loger © Kamado mellomstore grillstokker er en fin måte å komme inn i den fantastiske verdenen av grilling. Med en rekke temperaturer kan du lage alt fra biffer til grønnsaker. Grillen er laget av keramikk som holder på varmen og er enkel å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Kamado grill medium vedkubber er et robust, stabilt og allsidig produkt som passer deg med en variert matinteresse. Med denne Kamado-grillen kan du lage det meste og oppnå både høye og lave temperaturer. Varmen holdes til og med på takket være grillens egglignende form.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Dette er den perfekte grillen for camo-elskeren som ønsker å kunne lage mat utendørs, men som ikke vil slepe rundt på en stor, tung grill. Den er perfekt for piknik og bakluker, eller til og med bare å lage mat i hagen din. Kamado Grill Mini Lodge har en slitesterk stålkonstruksjon med en pulverlakkert finish, og den er enkel å transportere når den foldes ned og leveres med egen bærer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Dette er den perfekte Kamado-grillen for folk som elsker å lage mat! Med denne kan du lage det meste, og du kan oppnå både høye og lave temperaturer. Varmen holder seg jevn på grunn av grillen, slik at du kan få den perfekte steken på biffen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Denne Kamado-grillen vil gi deg det beste fra begge verdener: høye og lave temperaturer. Den er perfekt for matlaging av det meste, inkludert en rekke matvarer. Den holder godt på varmen takket være den egglignende formen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Terzo er en førsteklasses kullgrill som er både bærbar og enkel å bruke. Det er den perfekte måten å få den autentiske, røykfylte smaken uten alt oppstyret. Enten du er på camping eller bare vil nyte en sommernatt på terrassen din, vil Terzo være din nye beste venn.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Matlaging er mye morsommere med peis! Det sokkelformede designet er både stilig og gjør grillen lett å flytte. Den har sammenleggbare sidebord laget av stål.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Big Green Egg Large er den mest populære modellen i Big Green Egg-familien. Denne grillen har en kokeoverflate på 700 kvm, noe som gjør den perfekt for enhver anledning. Det keramiske belegget gjør det enkelt å rengjøre og vedlikeholde, og det er også trygt å bruke med alle typer kokekar.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

For den ultimate grillopplevelsen, skaff deg Edson. Med denne kullgrillen trenger du aldri å bekymre deg for å gå tom for gass eller propan. Du vil kunne lage mat lenge og med mange mennesker med 5 kg-posen med trekull. Med et kokeareal på 500 cm² kan du gjøre alle dine grilldrømmer til virkelighet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Weber Performer Deluxe GBS 57 cm er en grill som er favoritten blant mange. Den har fordelene med både brikettgrillen og gassgrillen, og har en hendig gass-tenning som raskt setter opp brikettene uten grillstarter og lang ventetid. Hvis du foretrekker briketter, har den også en sidebrenner for tilberedning av annen mat som grønnsaker eller dessert. Denne grillen kommer også med justerbar høyde

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du leter etter en høykvalitets, brukervennlig kullgrill, er Fratello det du trenger. Det er en kompakt grill som fyller seg med sin store stekeflate og utmerkede varmefordeling. Det perfekte tillegget til ethvert utendørs matlagingsarsenal, det er ikke bare for sommeren. Fratello er allsidig, slitesterk og perfekt for enhver anledning.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Det beste fra begge verdenene! Charcoal Grill & Fireplace Combo er den perfekte måten å lage mat og nyte utendørs. Den har en stor grillflate, og dens unike design gjør at den også kan brukes som varmekilde og koselig peis. Kombinasjonen er enkel å bruke og effektiv, slik at du kan nyte matlaging og tilbringe tid utendørs med venner på kort tid.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Höfats Cone kullgrill er en grill med direkte, justerbar og intuitiv varmeledning. Grilling med kull har aldri vært så avslappet, allsidig, presis. The Cone's patenterte design har et patentert justerbart varmestyringssystem som lar deg kontrollere intensiteten på bålet og koketemperaturen. The Cone produserer en BBQ-smak av høy kvalitet som er uten sidestykke.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Boretti er et familieeid og administrert selskap som ble etablert på 1950-tallet. Tonello er en flott gave til alle dine venner, familie og kjære. Det er den perfekte størrelsen for en liten sammenkomst på stranden eller på ferie.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Slik velger du riktig kullgrill

Når du velger en kullgrill, bør du vurdere følgende faktorer:

Størrelse

Kullgriller kommer i forskjellige størrelser, så det er viktig å velge en som passer dine behov. Hvis du planlegger å lage mat til mange mennesker, bør du velge en større grill med flere rister. Hvis du bare griller for deg selv eller en liten familie, kan en mindre grill være tilstrekkelig.

Materialer

Velg en grill som er laget av høykvalitetsmaterialer, som rustfritt stål eller aluminium, for å sikre at den holder seg i god stand i flere år.

Design

Kullgriller kan ha forskjellig design, noen er kompakte og lett å ta med seg på tur, andre er større og mer robust. Velg en design som passer deg og din bruk.

Rister

Velg en grill med rister som er laget av rustfritt stål eller porselen, de er enklere å rengjøre og holder seg i god form lenger.

Luftventilasjon

Velg en grill med god luftventilasjon, dette gir bedre kontroll over temperaturen og gir en jevnere varme.

Termometer

Noen kullgriller har innebygde termometer for å kontrollere temperaturen, dette kan være nyttig for å sørge for at maten blir tilberedt på den riktige temperaturen.

Transport og lagring

Tenk på hvordan du skal lagre og transportere grillen når den ikke er i bruk. Noen griller har hjul og håndtak for lett transport, mens andre kan være litt mer tunge og krever en vogn eller annen type transport.

Pris

Kullgriller kommer i et bredt spekter av priser, så det er viktig å sette et budsjett og velge en grill som passer dine behov og ditt budsjett.

Gass- eller kullgrill? (video)

Slik rengjør du kullgrillen (video)

Opptenning av kullgrill (video)

Spørsmål og svar om kullgriller

Å grille med kullgrill krever litt mer forberedelse og tid enn å grille med en gassgrill, men det gir også en unik smak til maten. Her er en enkel guide for å grille med kullgrill:

  1. Fyll grillen med kull: Fyll kullboksen med kull og bruk grilltenner for å tenne kulene. La kulene brenne i ca 20-30 minutter, eller til de er dekket av en hinne av aske.
  2. Rengjør grillen: Rengjør grillristen med en grillbørste eller en klut før du begynner å grille. Dette vil hindre at maten setter seg fast og gir en renere smak.
  3. Plasser maten på grillen: Legg maten på grillen når kulene har nådd den riktige temperaturen. Legg maten i midten av grillen hvis du vil at den skal bli gjennomstekt, eller nærmere kanten hvis du vil ha den mindre stekt.
  4. Vend maten: Vend maten regelmessig for å unngå at den brenner seg eller blir ujevnt stekt.
  5. Juster varmen: Du kan justere varmen ved å åpne eller lukke lokket på grillen eller ved å legge til eller fjerne kull.
  6. Rengjør grillen etter bruk: Når du er ferdig med å grille, er det viktig å rengjøre grillen for å forlenge dens levetid. Bruk en grillbørste eller en klut til å fjerne rester av mat og aske, og tørk grillen tørr før du tar den fra hverandre eller tar den inn.

Tiden det tar for en kullgrill å bli varm varierer avhengig av flere faktorer, som mengden kull som brukes, værforholdene og hvor godt ventilert grillen er. Generelt sett kan man forvente at det tar mellom 20-30 minutter for kullene i en kullgrill å bli varme nok til å begynne å grille.

For å øke varmetiden, kan man bruke grilltenner og et lite stykke av papir eller tørt gress for å hjelpe kulene i gang. Man kan også bruke en kullstarter for å øke varmetiden.

Det er viktig å vente til kulene er dekket av en hinne av aske før man begynner å grille, dette indikerer at kulene er varme nok.

Det er anbefalt å ha på lokket på en kullgrill når du griller, da dette kan bidra til å øke temperaturen og gi jevnere steking. Lokket holder også varmen inne, noe som kan redusere brenningstiden for maten. Dessuten, lokket kan hjelpe å holde på fuktigheten i maten, noe som kan bidra til å gjøre maten mer saftig og smakfull.

Det er imidlertid viktig å merke seg at hvis du ønsker å grille med lokket av for å få grillstriper eller for å grille maten raskere, dette kan også gjøres. Men det er viktig å holde et øye med maten og vende den ofte for å unngå at den brenner seg.

Det kan også være lurt å åpne lokket for å sjekke temperaturen inne i grillen eller å tilføre mer kull under grillingen.

Det er også verdt å merke seg at å ha lokket av kan øke sjansen for røkutvikling, så det er viktig å sørge for god ventilasjon og å holde grillen på et sikkert avstand fra bygninger eller andre flammekilder.

Det finnes flere metoder for å få fyr på kull uten å bruke tennvæske, her er noen av dem:

  1. Bruk papir eller gress: Legg et lag av papir eller tørt gress i bunnen av kullboksen og legg kullene oppå. Bruk et par ark papir eller en liten mengde gress for å tenne opp og la det brenne opp til kullene begynner å gløde.
  2. Bruk en elektrisk kullstarter: En elektrisk kullstarter er en enhet som kan varme opp kullene ved hjelp av strøm, uten å bruke tennvæske. Dette er en enkel og sikker metode for å få fyr på kullene.
  3. Bruk en parafinblokk: En parafinblokk er en liten blokk av parafin som kan brukes for å starte kullene. Plasser en blokk i bunnen av kullboksen og legg kullene oppå. Tenne opp parafinblokken og la den brenne opp til kullene begynner å gløde.
  4. Bruk en aluminiumsbeholder: Ta en ren aluminiumsbeholder og fyll den med kull. Legg denne beholderen på en annen kullbeholder og tenne opp papir eller tørt gress under den. Kullene vil gradvis begynne å brenne opp i beholderen.

Det er viktig å merke seg at noen av metodene kan ta lengre tid å få kullene varme og krever mer tid og oppfølging. Det er også viktig å sørge for god ventilasjon og å holde grillen på et sikkert avstand fra bygninger eller andre flammekilder.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart