Grillspyd test: De 10 beste grillspydene (juli 2024)

Brukerne har testet 11 forskjellige grillspyd. I listen nedenfor oppsummerer vi de 10 beste grillspydene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste grillspyd per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste grillspyd

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 11 grillspyd. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste grillspyd i nåtid.

Sett grillferdighetene dine på prøve med Broil Kings spyd. Spiddene er laget av slitesterkt rustfritt stål og kan brukes på en rekke måter. Spydholderen er perfekt for å tilberede spydene dine med fire spor, slik at du kan lage flere på en gang.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Få perfekte grillspyd til din neste BBQ med Weber. Disse spydene er laget av rustfritt stål og kommer i et sett på seks, som gir perfekt lengde og jevn matlaging. De er enkle å bruke, enkle å rengjøre og er designet for å være holdbare slik at du kan bruke dem igjen og igjen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Glem alle problemene med å marinere og grille spyd, med disse hendige grillspydene blir marinering og grilling en sann nytelse! De fleksible grillspydene gjør det enkelt å først marinere maten og deretter legge den på grillen. Så du trenger ikke å bekymre deg for rotete hender eller skitne klær. Det brede håndtaket gjør det enkelt å plassere og fjerne mat fra grillen. Settet inkluderer 4 skjevheter

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du leter etter en ny måte å grille maten på, trenger du ikke lete lenger enn disse 100 kebabspydene fra Dangrill. Disse spydene er laget av tre og perfekte for grilling av kebab eller kjøtt. De kan også brukes som tradisjonelle grillspyd hvor du legger ulike kjøttstykker og grønnsaker på spydden.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du har aldri hatt det så gøy å lage mat! Dangrills grillspyd er perfekte til din neste BBQ. De er av tre, så de tar ikke fyr, og de er flate, så de er enkle å snu. I tillegg kommer de i et sett med 50 stk!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du leter etter en måte å gjøre grillspydene dine vakrere på, så er disse spydene fra Dangrill perfekte for deg. Disse spydene er designet med to spydspisser, slik at ingrediensene blir faste og stabile. På toppen av spyddet er det en smart skyveanordning, som gjør det enkelt å få ferdig maten av spyddet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig grillspyd

Det finnes mange forskjellige typer grillspyd tilgjengelig på markedet, og valget avhenger av dine preferanser og behov. Her er noen ting å vurdere når du velger grillspyd:

Materiale

Grillspyd kan lages av tre, plast, metall eller bambus. Tre og bambus kan lett brenne og må skiftes ut oftere enn plast eller metall. Plast er billig og lett å rengjøre, men det kan smelte ved høye temperaturer. Metall er holdbart, men kan bli svært varmt å håndtere.

Størrelse

Velg grillspyd som er lange nok til å holde maten din på avstand fra varmen, men ikke så lange at de er vanskelige å håndtere.

Form

Grillspyd kan være avrundet eller flate. Flate spyd gir mer overflate å grille maten på, men kan være mer utfordrende å snu.

Tilbehør

Noen grillspyd har tilbehør som hjelper deg med å holde maten på plass, for eksempel plast- eller metallkroker eller -holdere.

Antall

Hvis du skal grille for flere personer, kan det være lurt å kjøpe flere grillspyd slik at du kan grille flere matvarer samtidig.

Rengjøring

Grillspydene skal rengjøres før og etter bruk for å unngå bakterie- og smitteoverføring. Velg spyd som er lett å rengjøre og som tåler høy temperatur og høytrykk vask.

Roterende grillspyd (video)

Spørsmål og svar om grillspyd

Grilling med spyd kan være en morsom og unik måte å tilberede mat på, og det er noen ting å være oppmerksom på for å sikre at maten blir grillet perfekt. Her er noen trinn for å grille spyd på en elektrisk grill:

  1. Forbered spydene: Skjær maten i passende stykker og legg dem på spydene. Legg gjerne på litt krydder eller marinade på maten før du legger den på spydene.
  2. Forbered grillen: Slå på grillen og sett den til ønsket temperatur. Plasser spydene på grillen, lukk lokket og la maten grille i den anbefalte tiden som står på maten eller i oppskriften.
  3. Snu spydene: Snu spydene med jevne mellomrom for å sikre jevn grilling på begge sider.
  4. Fjern spydene: Når maten er ferdig grillet, fjern spydene fra grillen og la maten hvile i et par minutter før servering.

Det kan være lurt å bruke grilleverktøy for å håndtere spydene, da de kan bli veldig varme under grillingen. Det er også viktig å være oppmerksom på at maten kan grille ulikt på spydene, så det kan være lurt å teste en liten bit først for å sikre at den er tilberedt til ønsket grad.

Grillspyd har en lang historie og kan spores tilbake til ulike kulturer og tidsperioder. Enkelte historikere mener at grilling med spyd kan spores tilbake til ur-tiden, da mennesker sannsynligvis grillet mat over åpne ilder ved å stikke maten på spyd eller pinner.

I antikken var grilling med spyd en vanlig metode for å tilberede mat i mange kulturer, inkludert i Mesopotamia, Egypt, og i oldtidens Hellas og Roma. I disse kulturene ble spydene laget av tre eller metall, og de ble brukt til å grille kjøtt, fisk og grønnsaker.

I asiatiske kulturer, spesielt i Kina og Japan, har grilling med spyd også vært en vanlig metode for å tilberede mat i flere tusen år. I disse kulturene ble spydene laget av tre, bambus eller metall, og de ble brukt til å grille kjøtt, fisk og grønnsaker.

I moderne tid, grilling med spyd har blitt mer populært i Vesten, og det er blitt en populær måte å tilberede mat på i mange land. Spydene kan være laget av metall, tre eller plast og brukes til å grille alt fra kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt.

Det avhenger av hvor mye mat du ønsker å grille pr person, og hva slags mat du griller. Generelt sett, bør du ha et grillspyd pr person dersom du griller kun et lite stykke kjøtt eller fisk, eller en liten mengde grønnsaker. Men dersom du ønsker å grille mer mat, for eksempel flere ulike kjøttstykker eller en større mengde grønnsaker, kan du trenge flere spyd pr person.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart