Rødvinsglass test: De 12 mest populære rødvinsglassene (juni 2024)

Brukerne har testet 19 forskjellige rødvinsglass. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 mest populære rødvinsglassene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste rødvinsglass per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste rødvinsglass

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 19 rødvinsglass. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste rødvinsglass i nåtid.

Syrah-glasset fra Riedels Wingewings-kolleksjon er et druespesifikt vinglass spesialdesignet for Syrah og Shiraz. Disse to jordnære og fruktige rødvinene kommer til sin rett takket være glassets unike design. Bredden på vinglasset sikrer en god balanse mellom fruktaromaer, smaker og tanniner.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Riedel Winewings-serien er det første vinglasset designet for spesifikke viner. Winewings Pinot Noir-glasset er designet for søte viner som Pinot Noir, og har en litt smalere bolle, en smalere kant og en høyere stilk. Vinglasset er laget av blyfri krystall og har en unik form som gjør at det kan bevare vinens aromaer. Nyt din Pinot Noir med stil med denne

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vi introduserer Carbarnet / Merlot-glasset fra Riedels Max-kolleksjon. Dette glasset er designet spesielt for sterke, sure viner. Den har en ekstra høy stilk og en rund kuppel for å understreke den søte smaken til denne vinen. Glasset er laget av blyfri krystall, noe som gjør det til en flott gave til vinelskere.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Denne stilken er perfekt for enhver anledning. Enten du er vertskap for et middagsselskap eller bare tar en drink med venner, vil disse glassene få bordet ditt til å se elegant ut. Glasset er laget av munnblåst krystall i høy kvalitet av Orrefors og er designet for å feire Nobelprisen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vi mener at vinen din fortjener å bli sett. Derfor har vi laget Lyngby Glas Melodia, et vakkert, miljøvennlig rødvinsglass laget av krystall. Glassene våre er helt klare og slitesterke, og de bør vaskes før bruk. Når de går i oppvaskmaskinen, anbefales det å bruke en skånsom syklus uten såpe.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Frederik Bagger Crispy er det perfekte settet med to elegante vinglass for alle vinelskere der ute. Glassene er laget av miljøvennlig krystallglass og tåler oppvaskmaskin, noe som betyr at du kan bruke dem lenge. Mønsteret på brillene gjør at de ser elegante og vakre ut og vil gi hjemmet ditt et sofistikert utseende.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig rødvinsglass

Det er viktig å velge riktig rødvinsglass for å få mest mulig ut av smaken og aromaen av rødvinen din. Her er noen faktorer å vurdere når du velger rødvinsglass:

Form

Rødvinsglassene har vanligvis en bredere form enn hvitvinsglassene, som hjelper til å øke overflatearealet for å utvikle aromaene bedre.

Størrelse

Rødvinsglassene er vanligvis større enn hvitvinsglassene, og har en kapasitet på omtrent 12-18 oz.

Fot

Rødvinsglassene har vanligvis en liten fot som holder glasset i en hevet posisjon, slik at vinen kan «åpne seg» og utvikle aromaene bedre.

Rim

Rødvinsglassene har ofte en tynn rim for å forhindre at vinen blir for varm i hånden.

Materiale

Rødvinsglassene kan lages av ulike materialer, som krystall, kvalitetsglass eller plast. Krystall eller kvalitetsglass gir den beste smaksopplevelsen, mens plastglass er mer praktisk for utendørsbruk eller reise.

Pris

Rødvinsglassene kan variere mye i pris, så sørg for å velge et som passer ditt budsjett og dine behov.

Introduksjon til rødvinsglass (Engelsk video)

Spørsmål og svar om rødvinsglass

Det er best å bruke et glass med en bredere kant og en større bolle for rødvin, for å gi mer plass til å la vinen puste og utvikle smaken og aromaene. Rødvin krever mer plass i glasset for å utvikle seg og åpne opp. En bredere kant og større bolle gir også mer overflate til å varme vinen opp i hånden, og kan hjelpe til å bringe frem de varme smakene og aromaene i vinen.

Her er noen anbefalinger for hvilke glass som passer best til forskjellige typer rødvin:

  • Lette og unge rødviner: Bruk et glass med en liten bolle og en smal kant, slik som et Pinot Noir-glass. Dette vil konsentrere aromaene og smakene i vinen.
  • Fyldige og kraftige rødviner: Bruk et glass med en større bolle og en bredere kant, slik som et Bordeaux- eller Burgunderglass. Dette vil gi mer plass til å la vinen puste og utvikle smakene og aromaene.
  • Aged og komplekse rødviner: Bruk et glass med en bredere kant, større bolle, og en litt mindre åpning, slik som et Syrah eller Tempranillo-glass. Dette vil gi mer plass til å la vinen puste og utvikle smakene og aromaene.

Det finnes ingen faste regler for størrelsen på et rødvinsglass, og det kan variere avhengig av produsenten og designet. Generelt sett, har rødvinsglassene vanligvis en kapasitet på mellom 250ml til 450ml (8,5 til 15 oz). Dette kan variere avhengig av designet på glasset, som kan ha en liten eller stor bolle, eller en smal eller bred kant.

Det er verdt å merke seg at glassstørrelsen kan påvirke smaksopplevelsen av vinen. Et glass med en større bolle og en bredere kant vil gi mer plass til å la vinen puste og utvikle smaken og aromaene, mens et glass med en liten bolle og en smal kant vil konsentrere aromaene og smakene i vinen.

Det viktigste å huske på er at glasset skal være romslig nok til å la vinen åpne seg og gi deg muligheten til å nyte aromaene og smakene.

Rødvinsglass er designet for å fremheve de unike karakteristikkene til rødvin. De har vanligvis en bredere bolle og en større åpning enn hvitvinsglassene. Bredere bolle gir mer plass til å la vinen puste, noe som hjelper til å utvikle smaken og aromaen. Bredere kant gir også mer overflate til å varme vinen opp i hånden, og det kan hjelpe til å bringe frem de varme smakene og aromaene i vinen.

Rødvinsglass og hvitvinsglass har forskjellige design for å fremheve de unike karakteristikkene til hver type vin.

Rødvinsglassene har vanligvis en bredere bolle og en større åpning enn hvitvinsglassene. Dette gir mer plass til å la vinen puste, noe som hjelper til å utvikle smaken og aromaen. Bredere bolle gir også mer overflate til å varme vinen opp i hånden, og det kan hjelpe til å bringe frem de varme smakene og aromaene i vinen.

Hvitvinsglassene har vanligvis en smalere bolle og en mindre åpning enn rødvinsglassene. Dette gir mindre plass til å la vinen puste, noe som kan hjelpe til å bevare vinens kjøligere smaker og aromaer. Smalere bolle og mindre åpning kan også hjelpe til å fokusere aromaene i vinen og gir en bedre smaksopplevelse.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart