Hvitvinsglass test: De 12 mest populære hvitvinsglassene (mai 2024)

Brukerne har testet 11 forskjellige hvitvinsglass. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 mest populære hvitvinsglassene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste hvitvinsglass per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste hvitvinsglass

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 11 hvitvinsglass. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste hvitvinsglass i nåtid.

Enten du er vertskap for et middagsselskap eller bare tar en drink, vil disse fine vinglassene være det perfekte tillegget til bordet ditt. De er laget av krystall, så de vil se elegante ut på alle bord og de tåler oppvaskmaskin for enkel rengjøring. Denne pakken kommer med 6 glass og er perfekt for enhver anledning.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Aida vinglass er perfekte for å nyte alle typer vin på en enkel og elegant måte. Den runde formen og den tynne stilken gir et elegant og tidløst design som passer godt inn i enhver setting. Connoisseur-serien gir deg den beste smaksopplevelsen som er mulig, ved at du kan velge mellom rød- eller hvitvinsglass.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du kjenner følelsen når du går inn i et rom og føler at du har blitt transportert til en annen verden? Nå kan du ta med deg den følelsen hjem ved hjelp av Normann Copenhagen. Tivoli i København er et av de mest magiske stedene i verden, og nå kan det også være en del av hjemmet ditt. Disse vakre produktene vil få kjøkkenet, spisestuen eller stuen til å føles som et eventyr.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du fortjener det beste. Derfor har vi laget Merlot-glasset, et munnblåst mesterverk som er perfekt for enhver anledning og alle typer hvitvin. Den tidløse formen og elegante designen gjør den perfekt for ethvert bord og alle typer anledninger.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig hvitvinsglass

Det er viktig å velge riktig hvitvinsglass for å få mest mulig ut av smaken og aromaen av hvitvinen din. Her er noen faktorer å vurdere når du velger hvitvinsglass:

Form

Hvitvinsglassene har vanligvis en smal form som hjelper til å konsentrere aromaene og gi en bedre smaksopplevelse.

Størrelse

Hvitvinsglassene er vanligvis mindre enn rødvinsglassene, og har en kapasitet på omtrent 6-8 oz.

Fot

Hvitvinsglassene har vanligvis en liten fot som holder glasset i en hevet posisjon, slik at vinen kan «åpne seg» og utvikle aromaene bedre.

Rim

Hvitvinsglassene har ofte en tynn rim for å forhindre at vinen blir for varm i hånden.

Materiale

Hvitvinsglassene kan lages av ulike materialer, som krystall, kvalitetsglass eller plast. Krystall eller kvalitetsglass gir den beste smaksopplevelsen, mens plastglass er mer praktisk for utendørsbruk eller reise.

Pris

Hvitvinsglassene kan variere mye i pris, så sørg for å velge et som passer ditt budsjett og dine behov.

Video guide til hvitvinsglass

Spørsmål og svar om hvitvinsglass

Hvilket glass som er best for hvitvin avhenger av vinens type og karakteristika. Generelt sett, er det best å bruke et glass med en smal kant og en liten kuppelformet bolle, for å fange aromaene i vinen. Dette gir deg mulighet til å nyte vinens aroma og smak på best mulig måte.

Her er noen anbefalinger for hvilke glass som passer best til forskjellige typer hvitvin:

  • Fruktige og unge hvitviner: Bruk et glass med en liten bolle og en smal kant, slik som et «New World» eller «universal» vinglass. Dette gir deg mulighet til å nyte aromaene og smakene i vinen.
  • Aromatiske og fyldige hvitviner: Bruk et glass med en litt større bolle, slik som et Rieslingglass eller et Chardonnayglass. Dette gir deg mulighet til å nyte aromaene og smakene i vinen.
  • Kjøligere og mer minerale hvitviner: Bruk et glass med en smalere kant og en litt mindre bolle, slik som et Sauvignon Blanc- eller Sancerre-glass. Dette gir deg mulighet til å nyte aromaene og smakene i vinen.
  • Champagne og mousserende hvitviner: Bruk et glass med en liten bolle og en smal kant, slik som et champagnefluteglass. Dette gir deg mulighet til å nyte aromaene og smakene i vinen og la kullsyren skape en deilig opplevelse.

Det er viktig å merke seg at dette er generelle anbefalinger, og at det kan være små variasjoner avhengig av vinens type, alder og kvalitet.

Rød- og hvitvinsglass har forskjellige design for å fremheve de unike karakteristikkene til hver type vin.

Rødvinsglassene har vanligvis en bredere bolle enn hvitvinsglassene. Dette gir mer plass til å la vinen puste, noe som hjelper til å utvikle smaken og aromaen. Bredere bolle gir også mer overflate til å varme vinen opp i hånden, og det kan hjelpe til å bringe frem de varme smakene og aromaene i vinen.

Hvitvinsglassene har vanligvis en smalere bolle og en mindre åpning enn rødvinsglassene. Dette gir mindre plass til å la vinen puste, noe som kan hjelpe til å bevare vinens kjøligere smaker og aromaer.

En «glass vin» refererer til en servering av vin som serveres i et glass, som regel et vinglass. En standard servering av vin i et glass er vanligvis om lag 150 ml eller 5 oz. Dette kan variere litt avhengig av hvor du befinner deg og hva som anses som en standard servering.

Det er ulovlig å kjøre bil i Norge hvis man har en promille på over 0,2. Selv om en standard servering av vin er 150ml, kan dette variere avhengig av hva som anses som en standard servering på et gitt sted. Det er viktig å merke seg at alkohol påvirker hver person forskjellig, så det kan være vanskelig å vite hvor mye man kan drikke før man ikke lenger er i stand til å kjøre bil.

Det finnes ingen faste regler for størrelsen på et hvitvinsglass, og det kan variere avhengig av produsenten og designet. Generelt sett, har hvitvinsglassene vanligvis en kapasitet på mellom 150ml til 250ml (5 til 8,5 oz). Dette kan variere avhengig av designet på glasset, som kan ha en liten eller stor bolle, eller en smal eller bred kant.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart