Vinkjøleskap test: De 12 beste vinkjøleskapene (mai 2024)

Brukerne har testet 31 forskjellige vinkjøleskap. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste vinkjøleskapene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste vinkjøleskap per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste vinkjøleskap

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 31 vinkjøleskap. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste vinkjøleskap i nåtid.

WTES 5972-20 001 vinkjøleskap er det perfekte valget for enhver vinelsker. Den er stor nok til å romme 211 flasker vin, og du kan velge mellom forskjellige temperaturinnstillinger for å holde favorittvinene dine ved perfekt serveringstemperatur. I tillegg vil den elegante sorte designen se bra ut på ethvert kjøkken!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Når du leter etter et pålitelig og vakkert vinkjøleskap, trenger du ikke se lenger enn til LiebHerr. WTES 5872-20 001 er det perfekte vinkjøleskapet for enhver vinentusiast. Med 178 flasker på 0,75 liter trenger du aldri å bekymre deg for å holde igjen eller ikke ha nok plass. I tillegg har WTES 5872-20 001 en slank og elegant design som vil gjøre

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

LiebHerr WKt 6451-22 001 vinskap er den perfekte vinoppbevaringsløsningen for enhver vinkjenner. Med en kapasitet på 312 flasker og et temperaturområde på +5 °C til +20 °C, er dette vinkjøleskapet perfekt for ethvert klima. Den innstilte temperaturen holdes jevn og konstant, slik at vinen din alltid vil ha den perfekte temperaturen. LiebHerr vinskap kommer

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dometic D154F vinkjøler er det perfekte tillegget til ethvert hjem eller restaurant. Med en slank og minimal design vil den passe inn i alle rom i huset eller restauranten. Det svarte eksteriøret står i kontrast til den myke interiørbelysningen som fremhever vinsamlingen på de elegante trehyllene. Dørene er avtagbare, slik at du enkelt kan komme til vinsamlingen din.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dometic D42B vinkjøler er en elegant, vakkert designet vinkjøler som er perfekt for ethvert kjøkken. Det er den perfekte størrelsen for å passe alene eller innebygget under benkeplaten. Det helsvarte eksteriøret står i fin kontrast til den vakre innvendige sømmen og den minimalistiske designen gjør at den passer inn i ethvert kjøkken.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dometic D18B vinkjøler 2 er en elegant og stilig vinkjøler som vil se flott ut på ethvert kjøkken. Det helsvarte eksteriøret står i fin kontrast til den vakre innvendige sømmen, og den minimalistiske designen sørger for at den vil passe inn i ethvert kjøkken. Vinkjøleren kan plasseres alene eller bygges inn under benkeplaten for et elegant og sømløst utseende.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dometic C18B vinkjøler 2 er den perfekte måten å holde vinen på den perfekte temperaturen, enten du kjøler ned en flaske til en fest eller bare vil nyte et glass til middagen. C18B er designet med en klassisk design og detaljer i rustfritt stål som vil se flott ut i alle rom i hjemmet ditt. Vinkjøleren kan brukes både frittstående eller innebygget under en kjøkkenbenk, hvor den

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig vinkjøleskap

Når du velger et vinkjøleskap, er det flere faktorer du bør ta i betraktning:

Kapasitet

Det er viktig å velge et vinkjøleskap med en kapasitet som passer til ditt vinlager. Tenk på hvor mange flasker du planlegger å lagre og velg deretter et vinkjøleskap med tilstrekkelig plass.

Temperatur

Vin har best smak når den holdes på riktig temperatur. Sørg for at vinkjøleskapet har flere soner med ulike temperaturer for å kunne lagre forskjellige typer vin på riktig måte.

Design

Vinkjøleskapene kan komme i forskjellige stiler og design, sørg for å velge et som passer inn i ditt kjøkken eller vinkjeller.

Belysning

Noen vinkjøleskap har innebygd belysning, dette kan være en fin detalj for å vise frem vinene dine.

Vibrasjoner

Vin lagres best i stillhet, sørg for å velge et vinkjøleskap som er svært stille eller ingen vibrasjoner

Energiforbruk

Vinkjøleskap bruker mye energi, så sørg for å velge et som har et lavere energiforbruk.

Pris

Sist men ikke minst, vinkjøleskap kan variere mye i pris. Sørg for å velge et som passer ditt budsjett og dine behov.

Spørsmål og svar om vinkjøleskap

Det finnes flere grunner til å ha et vinskap, her er noen av de vanligste:

 

  • Et vinskap gir optimal temperatur og fuktighetskontroll for å lagre vin på en riktig måte. Det holder vinen på riktig temperatur, som er mellom 10-13 grader C for hvitvin og 12-15 grader C for rødvin, og det sørger for at fuktigheten ikke er for høy eller for lav, som kan skade vinen.
  • En god lagring kan øke holdbarheten til vinen din, spesielt for eldre og dyrere viner, slik at du kan nyte dem på et senere tidspunkt.
  • Et vinskap kan også bidra til å forbedre smaken av vinen din, spesielt for eldre og mer komplekse viner, ved å la vinen åpne seg og utvikle sine aromaer og smaker.
  • Ved å lagre vinen din på riktig måte i et vinskap, kan du også øke verdien av vinen din, spesielt for eldre og dyrere viner.
  • Et vinskap kan også legge til en touch of elegance og se mer imponerende ut i hjemmet ditt, og det kan være et godt sted å vise frem dine favorittviner.

Det er viktig å holde vinen på riktig temperatur for å bevare smaken og kvaliteten. Anbefalt temperatur for lagring av vin varierer litt avhengig av type vin, men her er noen generelle anbefalinger:

  • Hvitvin: Hvitvin bør lagres ved en temperatur på mellom 7-10 grader C (45-50 grader F). Denne temperaturen er kald nok til å bevare friskheten og aromaene i hvitvin, men ikke så kald at den gjør vinen for «stiv» å drikke.
  • Rødvin: Rødvin bør lagres ved en temperatur på mellom 12-15 grader C (55-60 grader F). Denne temperaturen er varm nok til å tillate vinen å utvikle sine aromaer og smaker, men ikke så varm at den gjør vinen for «flatt» å drikke.
  • Champagne og musserende viner: Disse vinene bør lagres ved en litt lavere temperatur, mellom 7-9 grader C (45-48 grader F).

Det er viktig å merke seg at det kan være små variasjoner i den anbefalte temperaturen avhengig av vinens type, alder og kvalitet. Det kan også være lurt å ha en liten variasjon i temperaturen i vinskapet for å kunne lagre viner av forskjellige typer på samme sted. Det anbefales å holde et termometer i vinskapet for å overvåke temperaturen.

Rødvin kan bli skadet av kulde, spesielt hvis den er lagret ved temperaturer under 12 grader C (55 grader F) i en periode. Kulde kan gjøre at vinen blir «stiv» og miste sin aroma og smak. Det kan også gjøre at vinen får en bitter smak og tanniner kan bli for sterke.

Ja, vin kan bli for gammel. Dette avhenger av flere faktorer, inkludert vinens kvalitet, druetype, og hvordan den har blitt lagret. Unge viner, som for eksempel de fleste hvite og unge røde viner, er ment å drikkes unge og bør nytes innen 1-5 år etter at de har blitt produsert. Eldre og mer komplekse viner, som for eksempel visse røde Bordeaux, Burgundy, og Rhône viner, kan ha en lenger holdbarhet og kan være bedre etter flere år med lagring.

Det er anbefalt å lagre rødvin liggende, slik at vinen alltid er i kontakt med korken. Dette forhindrer at korken tørker ut og slipper inn oksygen, noe som kan føre til at vinen blir ødelagt. En tørr kork kan føre til at vinen mistet smak og aroma, og i verste fall kan det føre til at vinen blir oxiderte.

Det er også viktig å merke seg at lagring i horisontal posisjon kan hjelpe til å holde sedimentene i bevegelse, dette kan være nyttig for viner med sedimenter, da det kan hindre at sedimentene setter seg i flasken.

Rødvin kan lagres i kjøleskapet, men det er viktig å holde vinen på riktig temperatur for å bevare smaken og kvaliteten. Anbefalt temperatur for lagring av rødvin er mellom 12-15 grader C (55-60 grader F). Kjøleskapet er vanligvis mer kaldt enn dette, typisk mellom 2-8 grader C (35-45 grader F), og kan gjøre at vinen blir «stiv» og miste sin aroma og smak.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart