Presskanne test: De 12 beste presskannene (mai 2024)

Brukerne har testet 30 forskjellige presskanner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste presskannene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste presskanne per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste presskanne

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 30 presskanner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste presskanne i nåtid.

Kaffeelskere gleder seg! Forever Stamp Jug er her for å gjøre morgenkaffen din til en enkel sak. Denne stempelpotten er laget av materialer av høy kvalitet og har et ergonomisk håndtak som ikke brenner hendene dine. Bare tilsett litt malt kaffe og vann, vent til det brygger, og nyt den perfekte koppen joe.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Denne Heirol Stempelkanne 8 er perfekt for å servere kaffe til gjestene dine. Muggen har en stempelpumpe som gjør at du enkelt kan servere kaffen med kun én hånd. Muggen kan romme opptil 8 kopper kaffe, og er laget av slitesterkt rustfritt stål.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Inspirert av den svenske prinsen Sigvard Bernadottes melkekanne fra 1938, har Georg Jensen designet en fransk stempelkanne med nikk tilbake til art deco. Stempelkannen er laget av riflet rustfritt stål og er isolert med doble vegger for å holde varme eller kalde væsker. Den tåler oppvaskmaskin og har et vakuumforseglet lokk som skaper en lufttett forsegling.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du vil elske denne elegante og funksjonelle stempelkannen som er perfekt for kaffe, te og til og med cocktailer! Stempelkannen er laget av rustfritt stål av høy kvalitet med dobbel isolasjon for å holde drikkevarene dine varme eller kalde. Den har også et vakkert design som vil se flott ut på kjøkkenbenken din.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Georg Jensen Bernadotte stempelkanne er designet for å holde melken din, eller enhver annen drikkevare på den perfekte temperaturen så lenge som mulig. Inspirert av den svenske prinsen Sigvard Bernadottes melkekanne fra 1938, har Georg Jensen designet en fransk stempelkanne med nikk tilbake til art deco. Stempelkannen er laget av riflet rustfritt stål og er isolert med doble vegger for å holde væsker ved perfekt temperatur.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

En stilig og klassisk trykkkanne fra Stelton og deres Cylinda-kolleksjon, designet av Arne Jacobsen. Den ikoniske sylinderformen i Cylinda-kolleksjonen er en tidløs klassiker som forblir et stilikon år etter år. Denne kannen er perfekt for å holde kjøkkenet ditt fylt med vann, iste eller annen drikke.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Horwood Stampkanne i er en vakker og funksjonell kaffetrakter som har et moderne og elegant design. Den er laget av 18/10 rustfritt stål, noe som gjør den slitesterk og enkel å rengjøre. Stempelkjelen har en dobbeltvegget konstruksjon, som hindrer varmen i å slippe ut og holder kaffen varm lenger.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig presskanne

Når du velger en presskanne, er det viktig å vurdere følgende:

 • Materiale: Velg en presskanne laget av rustfritt stål, glass eller keramikk. rustfritt stål holder varmen godt, glass kan gi deg muligheten til å se hva som skjer i kannen, mens keramikk er mer estetisk.
 • Kapasitet: Velg en presskanne med en kapasitet som passer ditt behov.
 • Brukervennlighet: Velg en presskanne som er enkel å bruke og rengjøre.
 • Pris: Presskannene kommer i en rekke prisklasser. Velg en som passer ditt budsjett.
 • Sikkerhet: Velg en presskanne med sikkerhetssystemer som hindrer skade ved feil bruk.
 • Design: Velg en presskanne som passer din kaffetrakter eller kaffekanne.
 • Filter: Velg en presskanne med et filter som gir en god og jevn brygging av kaffen.

Hvordan lage presskannekaffe

Spørsmål og svar – FAQ

Her er noen trinn for å lage god presskannekaffe:

 1. Velg riktig kaffe: Bruk god kvalitet, ferske kaffebønner og velg en smaksprofil som passer dine preferanser.
 2. Mal kaffen: Mal kaffebønnene til en grov malingsgrad, dette er viktig for å få ut mest mulig smak og aroma.
 3. Varm opp vannet: Varm opp vannet til riktig temperatur, som er mellom 92-96 grader celsius.
 4. Legg kaffen i presskannen: Legg kaffen i presskannen og hell over det varme vannet.
 5. La trekke: La kaffen trekke i 4-5 minutter, dette gir deg kaffe med god smak og aroma.
 6. Press ned kaffen: Press ned kaffen ved å trykke ned kaffefilteret.
 7. Server: Server kaffen i koppene og nyt den varme, deilige kaffen.

Presskannekaffe i seg selv er ikke nødvendigvis usunt, det avhenger av hva du tilsetter i kaffen og hvor ofte du drikker det. Kaffe i seg selv inneholder antioksidanter og kan ha flere helsefordeler, som å øke fettforbrenningen og redusere risikoen for type 2 diabetes og visse typer kreft.

Men hvis du tilsetter store mengder sukker eller melk, kan det gjøre kaffen din usunn. Det er også viktig å ikke overdrive kaffeinntaket, da det kan føre til negative bivirkninger som søvnproblemer og hodepine.

Det anbefales å begrense kaffeinntaket til 3-4 kopper om dagen, og å drikke kaffe uten tilsatt sukker og melk eller bruke alternative melker som soyamelk eller mandelmelk.

Det viktigste er å lytte til kroppen din og ikke overdrive inntaket av kaffe. Det kan være lurt å konsultere legen din dersom du har bekymringer om kaffeinntaket ditt eller andre helserelaterte spørsmål.

Tiden som kaffe bør trekke i presskannen varierer litt avhengig av smakspreferanser og kaffebønnene du bruker, men generelt bør kaffe trekke i presskannen i 4-5 minutter. Dette gir deg kaffe med god smak og aroma.

Hvis du liker kaffe med en mildere smak, kan du la den trekke i kortere tid, for eksempel 3 minutter. Hvis du liker kaffe med en kraftigere smak, kan du la den trekke i lenger tid, for eksempel opptil 6 minutter.

Det er viktig å merke seg at det kan være litt avhengig av kaffebønnene du bruker, derfor anbefaler jeg å starte med å trekke kaffe i 4 minutter og justere tiden etter smak, og å notere hva som fungerer best for deg og dine preferanser. Det kan også være lurt å øve litt før du begynner å servere kaffen til gjester.

Ja, det er mulig å bruke filtermalt kaffe i presskannen, men det kan påvirke smaken og aromaen av kaffen. Filtrert kaffe er malt til en fin malingsgrad, og dette kan gjøre at kaffen ikke gir ut så mye smak og aroma som det ville gjort om det var malt til en grovere malingsgrad.

Det er også viktig å merke seg at filtermalt kaffe kan trekke for raskt i presskannen, og dermed ikke gi deg en fullgod smak og aroma. Generelt anbefales å bruke kaffebønner malt til en grovere malingsgrad for presskannekaffe for å få ut mest mulig smak og aroma.

Mengden kaffe som skal brukes per kopp kan variere avhengig av personlige smakspreferanser, men som et utgangspunkt kan du bruke en skje kaffe per kopp.

For å lage 8 kopper kaffe, vil du derfor trenge 8 skjeer kaffe.

Det er viktig å merke seg at dette er et anbefalt utgangspunkt, og at du kan justere mengden kaffe etter eget ønske. Du kan justere mengden kaffe etter eget ønske. Det kan også være lurt å øve litt før du begynner å servere kaffen til gjester, og notere hva som fungerer best for deg og dine preferanser.

Pulverkaffe kan inneholde tilleggsstoffer som sukker, smakstilsetninger og andre ingredienser som kan gjøre den mindre sunt sammenlignet med traktekaffe. Pulverkaffe kan også inneholde mindre antioksidanter enn traktekaffe.

Traktekaffe er generelt sett mer sunt enn pulverkaffe, da det inneholder mindre tilleggsstoffer og gir deg mer antioksidanter. Det er viktig å merke seg at det er også viktig å begrense kaffeinntaket, da det kan føre til negative bivirkninger som søvnproblemer og hodepine.

Det anbefales å begrense kaffeinntaket til 3-4 kopper om dagen, og å drikke kaffe uten tilsatt sukker og melk eller bruke alternative melker som soyamelk eller mandelmelk. Det kan også være lurt å konsultere legen din dersom du har bekymringer om kaffeinntaket ditt eller andre helserelaterte spørsmål.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart