Vannkoker test: De 12 beste vannkokerne (mai 2024)

Brukerne har testet 94 forskjellige vannkokere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste vannkokerne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste vannkoker per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste vannkoker

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 94 vannkokere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste vannkoker i nåtid.

Du er ikke et barn lenger, så slutt å koke vann på gamlemåten. Få en vannkoker som ser bra ut og er praktisk. Vi vet at du er opptatt med jobb, barn, husarbeid og mer. Det er derfor vi laget vår vannkoker rask og enkel å bruke. Den koker vann på bare noen få minutter, slik at du kan komme tilbake til det som er viktig i livet ditt.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Det er på tide å bringe tespillet opp et hakk! Vi introduserer Emerio's Glass Kettle, en moderne vannkoker som koker vann på kort tid. Vannkokeren er laget av BPA-fri plast og kannen er laget av glass. Vannkokeren har en effekt på 2200 watt og under koking blir vannet opplyst av et vakkert blått lys som danser i det kokende vannet. Den er perfekt for å koke vann til te, kaffe,

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Wilfa CWK-2000S er en smart vannkoker med innebygd varmeelement. Dette betyr at det vil varme opp vannet på mindre enn ett minutt, noe som sparer deg for tid og energi. Ikke bare gir den en god kopp kaffe eller te, men den er også perfekt for supper, nudler og mer!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Wilfa Wkw-5s Quick Boil er en personlig, bærbar vannkoker som du kan bruke til å lage te, kaffe eller noe annet som krever kokende vann. Den er perfekt for campingturer, eller til og med bare når du er hjemme, men ikke har tid til å vente på at vannkokeren skal koke!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig vannkoker

Når du velger en vannkoker, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer:

Kapasitet

Velg en vannkoker med en kapasitet som passer til dine behov. Hvis du vanligvis koker vann for én person, kan en liten kapasitet passe deg, mens en større kapasitet kan være mer egnet for familier eller for å lage større mengder te eller kaffe.

Materiale

Velg en vannkoker laget av et materiale som du foretrekker. Vannkokere kan være laget av rustfritt stål, keramikk eller glass. Rustfritt stål er vanligvis lett å rengjøre og motstandsdyktig mot rust, mens keramikk og glass kan være mer estetisk tiltalende, men mer utsatt for skader.

Strømforbruk

Velg en vannkoker med et lavere strømforbruk. Dette kan spare deg for penger på strømregningen over tid.

Sikkerhet

Velg en vannkoker med gode sikkerhetsfunksjoner, som automatisk avstenging, sikkerhetslås, og varmeisolasjon.

Design

Velg en vannkoker som passer med designet i kjøkkenet ditt og plassen du har tilgjengelig.

Pris

Velg en vannkoker som passer din budsjett. Det er mange forskjellige prisklasser og modeller tilgjengelige, så det kan være lurt å sette deg inn i de forskjellige alternativene før du kjøper.

Slik rengjør du en vannkoker (Se video)

Fordeler og ulemper med en vannkoker

FordelerUlemper
Rask å koke vannKan være litt dyrere enn å koke vann på komfyr
Enkel å brukeKan ta opp plass på kjøkkenbenken
Automatisk avstengning når vannet kokerMå fylles med vann hver gang de brukes
Kan holde vannet varmt i en periodeKan være farlig hvis de ikke brukes riktig
Kan være energieffektiv

Spørsmål og svar om vannkokere

Livslengden til en vannkoker varierer avhengig av flere faktorer, inkludert kvaliteten på produktet, hvordan det brukes og vedlikeholdet det får. En vannkoker laget av høy kvalitet og riktig vedlikeholdt kan vare i flere år. Men det kan være at det har en kortere levetid hvis det brukes ofte eller hvis det ikke vedlikeholdes riktig. Det er også viktig å være oppmerksom på tegn på skade eller slitasje, og å erstatte vannkokeren hvis den begynner å vise tegn på feil eller økt risiko for sikkerhetsproblemer.

En vannkoker består av en elektrisk varmeelement som ligger i bunnen av kokeren, og et varmeisolerende beger som inneholder vann. Når strømmen til vannkokeren slås på, vil varmeelementet varme opp vannet i begeret. På grunn av at vann har en høy varmekapasitet, vil det ta litt tid å varme opp vannet til kokepunktet (100 grader Celsius). Når vannet koker, vil det dannes damp, og dette vil føre til en økning i trykket i vannkokeren. En trykkventil vil åpne seg for å slippe ut dampen og regulere trykket inne i vannkokeren. En termisk sikring eller en bryter vil slå av varmeelementet når vannet har kokt, noe som hindrer overoppheting og reduserer risikoen for skade.

En tradisjonell vannkoker som bruker strøm til å varme opp vannet vil ha en høyere strømregning enn en termosvannkoker som holder vannet varmt ved hjelp av isolasjon. Du kan også spare penger ved å koke kun så mye vann som du trenger, i stedet for å fylle opp hele vannkokeren hver gang. Det kan også være lurt å undersøke strømprisen i ditt område for å få en mer presis idé om kostnadene.

For å drepe de fleste bakteriene som kan finnes i vannet, anbefales det å koke vannet i minst et minutt. Dette gjelder spesielt hvis vannet kommer fra en kilde som kan være forurenset, som en bekk eller en brønn uten filtrering.

Det er viktig å merke seg at koking alene ikke nødvendigvis vil fjerne alle kontaminerte stoffer i vannet, som for eksempel kjemikalier eller giftstoffer. I slike tilfeller kan det være nødvendig å filtrere vannet eller bruke en annen type rensing før det kokes.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart