Airfryer test: De 12 beste airfryerne (mai 2024)

Brukerne har testet 16 forskjellige airfryere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste airfryerne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste airfryer per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste airfryer

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 16 airfryere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste airfryer i nåtid.

Instant Pot Vortex Air Fryer er et smart, brukervennlig og allsidig kjøkkenapparat. Kapasiteten på 5,7L er perfekt for matlaging for hele familien og er utstyrt med en 1,8 kg kylling og 1 kg pommes frites. Den har temperaturjustering opptil 205 grader og tidsjustering opptil 1 time. Den har også 4-i-1-funksjon som inkluderer luftsteking, steking, baking og gjenoppvarming.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du elsker stekt mat, men du vil ikke ha alt fettet og kaloriene? Da er det på tide å få Actifry! Med denne luftfrityreren kan du nyte dine favorittstekt retter uten skyld. Actifry Extra er en ny og forbedret versjon av Actifry Original. Den har større kapasitet, slik at du kan lage mer mat på en gang, og et design som er enda enklere å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Stek mat uten skyldfølelse! Si farvel til fet mat og hei til Easy Fry! Med vår frityrkoker kan du tilberede opptil 6 porsjoner sunn mat om gangen med lite eller ingen olje. Og med vår smarte timer kan du steke maten akkurat.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Slik velger du riktig airfryer

Når du velger en airfryer, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer:

Kapasitet

Velg en airfryer med en kapasitet som passer til dine behov. Hvis du lager mat for flere personer eller planlegger å tilberede store stykker mat, kan det være lurt å velge en airfryer med større kapasitet.

Funksjoner

Velg en airfryer med funksjoner som passer til dine behov. Noen airfryere har flere moduser for å tilberede mat, som grilling, baking og tining, mens andre kun kan fryse ved hjelp av luft.

Brukervennlighet: Velg en airfryer som er enkel å betjene og rengjøre. Airfryere med avtagbare matkurver og enkel kontrollpanel er lettere å rengjøre og vedlikeholde.

Pris

Velg en airfryer som passer din budsjett. Det er mange forskjellige prisklasser og modeller tilgjengelige, så det kan være lurt å sette deg inn i de forskjellige alternativene før du kjøper.

Pålitelighet

Velg en airfryer fra en pålitelig produsent med gode anmeldelser og garanti.

Utseende

Velg en airfryer som passer med kjøkkenet ditt utseende og plassen du har tilgjengelig.

Slik lager du mat med en airfryer (Se videoer)

Videoene nedenfor viser flere retter du enkelt kan lage i airfryeren din!

Laks

Ostesmørbrød

Helstekt kylling

Pommes frittes

Fordeler og ulemper med airfryer

FordelerUlemper
1. Sunn matlaging: Airfryere bruker varmluft til å lage mat, noe som betyr at mindre olje er nødvendig, og maten blir sunnere.1. Liten kapasitet: Airfryere har som regel liten kapasitet, noe som gjør dem upassende for å lage store måltider for familier eller fester.
2. Rask og enkel: Matlaging med en airfryer er raskt og enkelt, da maten lages raskt og med minimal innsats.2. Dyrt: Airfryere kan være ganske dyre, og kan ikke være rimelige for alle.
3. Allsidig: Airfryere kan brukes til å lage en rekke forskjellige matvarer, inkludert kjøtt, grønnsaker og til og med desserter.3. begrenset funksjonalitet: Noen airfryere har begrenset funksjonalitet, som at de ikke kan brukes som en konveksjonsovn.
4. Kompakt og enkel å rengjøre: Airfryere er kompakte, noe som gjør dem enkle å oppbevare og enkle å rengjøre.4. Maten kan tørke ut: Mat som lages i airfryere kan tørke ut raskt, noe som kan påvirke smak og tekstur på maten.

Spørsmål og svar om airfryere

Airfryer bruker vanligvis mindre strøm enn en tradisjonell ovn. Dette skyldes at airfryer bruker luft som varmekilde, mens en ovn bruker elektrisitet eller gass. Airfryer er også vanligvis mindre enn en ovn, noe som betyr at de har mindre varmeelementer og trenger mindre strøm for å holde seg varm.

Det er imidlertid viktig å merke seg at det kan være forskjeller i strømforbruket avhengig av størrelsen på airfryer og ovn, samt bruken av ovnen. En stor ovn som brukes ofte vil bruke mer strøm enn en liten airfryer som brukes sjelden.

En annen viktig faktor å ta hensyn til er at en ovn har flere funksjoner og moduser å velge mellom, som grilling, varmluft og undervarme, mens en airfryer kun kan fryse ved hjelp av luft.

Det kan være lurt å undersøke strømforbruket til det spesifikke merket og modellen du vurderer å kjøpe, for å få en mer presis idé om kostnadene.

Det kan være et sunt alternativ til å fryse mat ved hjelp av tradisjonell friture, siden airfryer bruker luft i stedet for olje for å fryse maten. Dette kan redusere mengden fett og kalorier i maten sammenlignet med tradisjonell friture. Det kan også være et godt alternativ for å unngå eksponering for skadelige stoffer som kan dannes ved høye temperaturer i olje.

Ja, det er mulig å tilberede frossen mat i en airfryer. Mange airfryere har en «fryse» eller «frossen mat» -modus som gir deg mulighet til å tilberede frossen mat uten å måtte tine den først. Dette kan være en praktisk måte å tilberede mat på, da det kan spare tid og redusere muligheten for bakterievekst som kan oppstå når mat tiner.

Det er mulig å fritere banan i en airfryer, men det krever litt forberedelse for å få det til å bli som et tradisjonell friterte banan. Bananen må vanligvis skjæres i skiver og dyppes i et friterende deig eller et melblanding før den legges i airfryeren.

Det kan også være lurt å spraye litt matolje eller smør på skivene for å få dem til å bli sprø og gyllen. Tilberedningstiden kan variere avhengig av skivetykkelsen og modellen av airfryer, men det vanligvis tar mellom 8-10 minutter ved 180-200 grader celsius. Det anbefales å sjekke bananen regelmessig og å snu skivene et par ganger i løpet av tilberedningen for å sikre jevn varmefordeling.

Størrelsen på airfryeren du trenger avhenger av hvor mange personer du vanligvis lager mat til og hva slags mat du planlegger å tilberede. Generelt sett, jo flere personer du lager mat til, desto større airfryer trenger du.

En liten airfryer med en kapasitet på 1-2 liter kan være tilstrekkelig for å tilberede mat for 1-2 personer, mens en større airfryer med en kapasitet på 3-5 liter kan være mer egnet for familier eller for å tilberede store porsjoner mat.

Hvis du planlegger å tilberede store stykker mat, som for eksempel kylling eller svinestek, kan det være lurt å velge en airfryer med større kapasitet og større matkurv, slik at du kan tilberede maten på en gang.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart