Steketermometer test: De 12 beste Steketermometerne (juni 2024)

Brukerne har testet 31 forskjellige steketermometere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste steketermometrene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste steketermometer per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste steketermometer

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 27 steketermometere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste steketermometer i nåtid.

Kamado Sumo Instant Read er ikke bare et grilltermometer, det er et steketermometer med flere funksjoner. Du kan bruke den til å røyke, steke og grille maten. Den har innebygd timer, alarm og kjøttsonde. Den har også en stor skjerm som er lett å lese. Sonden har en lang ledning som lar deg overvåke temperaturen på maten din uten behov for kontakt med

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du er en pizzaelsker, vet du at råvarer av høy kvalitet er et must. Men hva med ovnen? Du kan ikke lage god pizza uten en flott ovn. Det er derfor vi laget Bertello termometer. Den måler temperaturen i ovnen din, slik at du alltid vet når det er på tide å sette inn pizzaen for baking. Termometeret måler temperaturer fra -50 °C til 500 °C og gir deg en nøyaktighet

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dette er den mest nøyaktige og presise måten å vite når maten er ferdig. Dette er et digitalt steketermometer som har et måleområde på -40°C til 220°F (-40°F til 428°F). Den har en stor LCD-skjerm med bakgrunnsbelysning slik at du kan se temperaturen under mørke forhold. Den har også en alarmfunksjon med forskjellige innstillinger, inkludert høy temperatur, lav temperatur og timer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Blomsterbergs digitale kjøkkentermometer er en uunnværlig hjelp på kjøkkenet for de som enkelt vil ha oversikt og sjekke temperaturen på det de lager. Termometeret er utstyrt med et LCD-display, med bakgrunnsbelysning, slik at du alltid kan se temperaturen selv i dårlig lys. Den har også en kraftig alarm som lyder når den forhåndsinnstilte temperaturen er nådd.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Med Eva Solo Utetermometer trenger du aldri å bekymre deg for temperaturen ute. Dette fleksible utendørstermometeret er lett å lese og enkelt å flytte rundt på hvis du trenger det. Termometeret bruker ikke batterier, så du trenger aldri å bekymre deg for det heller!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Georg Jensen Henning veggtermometer er et praktisk og stilig tillegg til ethvert rom. Det er et klassisk dansk design fra Georg Jensen, som har en elegant ramme av rustfritt stål og en klar glassflate. Det er et design som aldri vil gå av moten, og er perfekt for ethvert hjem.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Med DanGrills Wifi-klare steketermometer kan du overvåke steken din fra hvor som helst med en mobilenhet. Med gratisappen for iPad mini, iPad 3 og nyere, og iPhone 4s og nyere, kan du stille inn den perfekte temperaturen for steken din, steke den til perfeksjon uten å åpne ovnsdøren, og være i stand til å sjekke inn på den når som helst . Appen inkluderer også en timer og en nedtellingstidtaker

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Dangrill Steketermometer er et sammenleggbart termometer i lommestørrelse som kan måle temperaturen på kjøtt fra -50 grader til 200 grader. Den er perfekt for alle matlagingsbehovene dine og vil hindre deg i å brenne maten.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig steketermometer

For å velge riktig steketermometer, bør du først vurdere hva slags mat du skal tilberede. Hvis du skal tilberede kjøtt, er et digitalt steketermometer ofte det beste valget, da det gir nøyaktige målinger og kan vise temperaturen på skjermen. Hvis du skal tilberede mat som krever mer nøyaktige målinger, for eksempel sous-vide, kan et såkalt «probe-type» steketermometer være et bedre valg.

Du bør også vurdere om du ønsker et steketermometer med flere funksjoner som for eksempel alarm, minnefunksjon eller muligheten til å koble til en mobilenhet. Det kan også være lurt å se etter et steketermometer som er vanntett og lett å rengjøre. Det kan også være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar et valg.

Hvordan bruke steketermometer på grillen (video)

Spørsmål og svar om steketermometere

Det avhenger av hva slags type steketermometer du har. Noen steketermometere er utformet for å tåle høye temperaturer og kan tas rett inn i ovnen, mens andre kan kun brukes utenfor ovnen.

De fleste digitale steketermometere er laget for å tåle høye temperaturer og kan tas rett inn i ovnen. De har vanligvis et langt ledning med et termometerhodet på den ene enden og en liten digital skjerm på den andre enden, som kan plasseres utenfor ovnen mens du tar temperaturen.

Følg disse trinnene for å bruke et steketermometer:

  1. Slå på steketermometeret og vent til det viser riktig temperatur.
  2. Før du tar temperaturen, vask termometerhodet med varmt såpevann og tørk det tørt.
  3. Plasser termometerhodet i midten av den tykkeste delen av kjøttet, eller i senteret av kaken eller brødet. Unngå å plassere termometerhodet i benet eller i nærheten av bein, da dette kan gi en feil temperatur.
  4. Les av temperaturen på skjermen eller i displayet på steketermometeret. For kjøtt, følg anbefalt ferdigsteketemperatur for kjøttstypen du skal tilberede.
  5. Fjern steketermometeret fra kjøttet eller kaken når temperaturen er nådd, og la kjøttet hvile i et par minutter før du skjærer det.
  6. Vask termometerhodet etter bruk og tørk det tørt.

Tradisjonelle steketermometre inneholdt kvikksølv, fordi det er et stabilt og nøyaktigt materiale som kan måle temperaturer. Men på grunn av helse- og miljørisikoene ved kvikksølv, er det nå vanlig å bruke elektroniske termometre.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart