Stavmikser test: De 18 beste stavmikserne (april 2024)

Brukerne har testet 27 forskjellige stavmiksere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 18 beste stavmikserne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste stavmikser per april 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste stavmikser

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 27 stavmiksere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste stavmikser i nåtid.

Bamix Swissline 200w grå stativmikser er et kraftig og allsidig kjøkkenapparat, perfekt for ethvert kjøkken. Med en 200w motor og 2 hastighetsinnstillinger kan den håndtere alt fra å elte brøddeig til å piske krem og lage majones. Mikseren inkluderer også et flerbruksblad, visp, visp og miksekopp, noe som gjør den mer praktisk enn noen gang før.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Du elsker å lage mat, men hater oppryddingen? Smegs stavmiksersett er den perfekte kjøkkenhjelperen. Med dette komplette settet vil du kunne visp egg, kutte grønnsaker, mose poteter og mye mer. Den er enkel å betjene og tåler oppvaskmaskin.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Få tak i dette komplette Smeg stavmiksersettet og gjør matlagingen mye enklere. Dette settet inkluderer en visp, hakker, beger, potetstapper og tilbehør til kjøkkenmaskin. Stavmikseren drives på hele 800 watt og vil sørge for å utføre de tøffe oppgavene med letthet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Smeg stavmiksersettet er et ideelt kjøkkenapparat for alle dine matlagingsbehov. Dette settet kommer med 5 forskjellige deler som kan brukes til å lage en rekke retter, inkludert visp, hakker, beger, moser og tilbehør til kjøkkenmaskin. Stavmikseren drives på 800 watt og sørger for at den kan utføre alle oppgaver du trenger.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Gjør matlaging og pisking av favorittrettene dine til en lek med Smeg stavmiksersett hvit. Dette settet inkluderer en stavmikser, visp, hakker, beger, moser og kjøkkenmaskintilbehør. Med 800 watt effekt og en rekke funksjoner kan du gjøre lett arbeid med enhver matlagingsoppgave.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Begynn å lage mat som en proff med Smegs stavmiksersett. Dette settet har alt du trenger for å lage sunne og deilige måltider hjemme. Visp, hakker, beger og potetstapper er alle laget av rustfritt stål av høy kvalitet. Denne stavmikseren drives på hele 800 watt og sørger for å utføre de vanskelig tilgjengelige jobbene på kjøkkenet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Med denne Simply Healthy stavmikseren fra Bamix kan du gjøre oppgaver på kjøkkenet enda enklere! Stavmikseren er utstyrt med 2 hastighetsinnstillinger og 200 watt. Den leveres med en multifunksjonskniv, visp og hakketilbehør for alle dine matlagingsbehov.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Bamix Simply Healthy stavmikseren er et flott verktøy for ethvert kjøkken. Med 2 hastighetsinnstillinger og 200 watt kan den håndtere alt fra å blande suppe til kremfløte. Multifunksjonskniven og foodprosessortilbehøret gjør denne stavmikseren til den perfekte følgesvennen på kjøkkenet.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Bamix er verdens mest allsidige kjøkkenverktøy. Med en Bamix håndmikser kan du enkelt blande, piske, hakke og mer. Den er kraftig nok til å blande seg gjennom isbiter og kan takle enhver oppskrift du kaster på den. Det er også flott for supper, sauser og til og med babymat!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Bamix sin Simply Healthy stavmikser er den perfekte kjøkkenhjelperen for alle dine matlagingsbehov. Med 2 hastighetsinnstillinger og 200 watt kan denne Bamix stavmikseren blande alt fra supper til sauser i løpet av sekunder. Multifunksjons knivfestet gjør det også enkelt å kutte grønnsaker, terninger kjøtt og mer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Å lage sunn mat er en lek med Bamix! Med denne Simply Healthy stavmikseren får du kraften til et profesjonelt kjøkken til fingerspissene. Den er utstyrt med 2 hastigheter og 200 watt, slik at du kan blande og purere alt på kjøkkenet. Multifunksjonskniven er en ekstra bonus.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slutt å kaste bort plass på kjøkkenet ditt med et stavmiksersett som har alt du trenger. Emerios stavmiksersett er perfekt for å piske opp alt fra kremfløte til pesto, og alt ved å trykke på en knapp.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Emerio Hb-121207.1 Oppladbar stavmikser er oppladbar med litiumbatteri for bekvemmelighet og brukervennlighet. Blandedelen i rustfritt stål kan fjernes for enkel rengjøring, og bollen på 700 ml er perfekt for å lage salater, smoothies og mer. BPA-fri, denne blenderen er et must for en sunn livsstil.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Emerios stavmikser er for de som vil lage de beste sausene, majones, milkshakes, med mer. Den har et smalt, ergonomisk håndtak som gir et behagelig grep. Den avtakbare bladdelen gjør den enkel å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig stavmikser

For å velge riktig stavmikser, bør du vurdere følgende faktorer:

 1. Bruksområde: Hva vil du bruke stavmikseren til? Skal den brukes til å blande mat eller drikke, eller skal den brukes til å blande byggematerialer?
 2. Kapasitet: Hvor mye skal du blande av gangen? Det finnes stavmiksere i ulike størrelser, fra ministavmiksere til større modeller for kommersiell bruk.
 3. Hastighet: Hvor mange hastigheter trenger du? Enkelte modeller har flere hastigheter, noe som gir deg mer fleksibilitet i bruken.
 4. Tilleggsfunksjoner: Finnes det noen tilleggsfunksjoner som du trenger, for eksempel en pause-knapp eller et eget tilbehør for å lage potetmos?
 5. Pris: Hva er ditt budsjett for stavmikseren? Det finnes modeller i ulike prisklasser, så det er viktig å vurdere hva du får for pengene.
 6. Merke og kvalitet: Vurder merke og kvalitet, ikke bare på motor men også på materialer og byggekvalitet. En god kvalitet stavmikser varer lenger og gir deg mindre problemer.

Kjøkkenets tryllestav? (Se video)

Fordeler og ulemper med stavmikseren

FordelerUlemper
Kan brukes til å blande, purere og mikse en rekke ingredienserKan ikke brukes til å knuse is
Lett å håndtere og brukeKan ikke brukes til å lage store mengder av mat
Kan ha flere hastighetsinnstillingerKan være litt dyrere enn andre matlagingenheter
Enkel å rengjøreMå rengjøres etter hver bruk
Kompakt og enkel å lagreKan være litt støyende

Spørsmål og svar om stavmiksere

En stavmikser er et kjøkkenapparat som består av en lang stav med en motor i den ene enden og et mikser- eller pisker-tilbehør i den andre. Det er svært fleksibelt og kan brukes til å utføre en rekke oppgaver, her er noen eksempler på hva man kan bruke en stavmikser til:

 • Purere grønnsaker og frukt for sauser, supper eller babymat
 • Mikse ingredienser for baking, som smør og sukker
 • Piske eggehviter og sukker til marengs
 • Lage potetmos eller pastasaus
 • Mikse ingredienser for smoothie eller milkshake
 • Blande dressinger og marinader
 • Mose avokado
 • Blande melk og mel for pannekaker eller vaffler

Det kan avhenge av modellen av stavmikser og dens kraft, men mange stavmikser har ikke den nødvendige kraften til å knuse is effektivt. Isen kan ende opp med å bli skåret i små stykker i stedet for å bli knust.

Noen stavmikser har imidlertid en høyere watt og en knuse-funksjon. Også, noen stavmikser kan knuse is når den brukes sammen med en blender eller foodprosessor. Det er viktig å lese produktbeskrivelsen for å se om en stavmikser har evnen til å knuse is. Hvis du ønsker å knuse is, kan det være lurt å velge en blender eller en kjøkkenmaskin med en knuse-funksjon som er mer egnet for dette formålet.

Det kommer litt an på hva du skal bruke stavmikser til. Generelt sett bør en stavmikser ha minst 200 watt for å kunne håndtere de fleste oppgavene. Men for mer krevende oppgaver, som å mikse harde ingredienser som is, kan det være lurt med en stavmikser med høyere effekt, for eksempel 300 watt eller mer.

Det avhenger av hvilken type stavmikser du har og hvilken type kjele. Noen stavmikser er spesielt laget for å kunne brukes i kjeler eller gryter, og har en spesiell form og et håndtak som gjør at den kan holdes sikkert i kjelen mens den mikser. Men andre stavmiksere er ikke ment å brukes i kjeler og kan være farlige å bruke på denne måten. Så det er viktig å sjekke bruksanvisningen for din stavmikser for å se om den er egnet for bruk i kjeler.

Det er viktig å vaske stavmikser regelmessig for å holde den hygienisk og forlenge levetiden. Her er noen trinn for å vaske en stavmikser:

 1. Fjern stav og gummipakningen fra håndtaket.
 2. Skyll staven og håndtaket under rennende vann for å fjerne eventuelle matrester.
 3. Fyll en bolle med varmt såpevann og legg staven og håndtaket i bollen. La det stå i ca 10 minutter
 4. Skrubb forsiktig staven og håndtaket med en svamp eller en myk børste for å fjerne eventuelle fastsittende matrester.
 5. Skyll staven og håndtaket grundig under rennende vann for å fjerne alle såperester.
 6. Tørk staven og håndtaket med et rent kjøkkenhåndkle eller la det tørke i luften.
 7. Sett tilbake gummipakningen og staven til håndtaket før du bruker den igjen.

Det kan være lurt å vaske stavmikser etter hver bruk, spesielt hvis du har brukt den til å lage mat med ferske ingredienser eller for å unngå at matrester tørker og blir vanskeligere å fjerne.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart