Kjøttkvern test: De 9 beste kjøttkvernene (mai 2024)

Brukerne har testet 10 forskjellige kjøttkverner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 9 beste kjøttkvernene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste kjøttkvern per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste kjøttkvern

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 10 kjøttkverner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste kjøttkvern i nåtid.

Tefal HV8 Pro kjøttkvern er et kjøkkenapparat som vil lage din kjøttdeig med de ingrediensene du velger. Ferdigkjøtt inneholder vanligvis en rekke tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som du kan være helt fri for når du maler ditt eget kjøtt. I tillegg får du best valuta for pengene fordi det er mye billigere å male ditt eget kjøtt enn å kjøpe det allerede hakket.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Westmark Kjøttkvern er et must for enhver husholdning som elsker å lage mat. Den er laget av rustfritt stål og monteres på kjøkkenbenken ved hjelp av en kraftig sugekopp. Håndsveiven størrelse 8 er perfekt for maling av kjøtt, grønnsaker og mer! Størrelsen på kvernen kan justeres for å passe dine behov, og den er enkel å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Bosch MUM6 kjøkkenmaskin er en flott kjøkkenhjelper for tilberedning av mange retter, men den har ikke kjøttkvern. Så du kan enkelt lage hjemmelaget kjøttdeig, til pølser eller kjøttpaier osv. Bosch MUZ6FW4 kjøttkvern er den perfekte løsningen for dette. Den maler alt fra små til store biter som skal brukes i forskjellige retter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

For de som ønsker å lage sine egne pølser, kjøttboller, burgere og mer, er denne Wilfa KM-1500MG kjøtthakkeren det perfekte tillegget til kjøkkenet ditt. Konstruksjonen i metall og rustfritt stål av høy kvalitet garanterer holdbarhet og lang levetid. Denne Wilfa KM-1500MG kjøtthakkeren er et must for enhver matelsker!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Få hendene på Emerios kjøttkvern for de deiligste hjemmelagde kjøttbollene, pølsene og mer. Kvernen kommer med tre forskjellige plater med hull i forskjellige størrelser og et pølsehorn, slik at du kan lage dine egne pølser i løpet av få minutter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig kjøttkvern

Når du skal velge en kjøttkvern, er det viktig å vurdere følgende ting:

 1. Kapasitet: Velg en kvern som passer til størrelsen på ditt kjøkken og hvor mye kjøtt du vanligvis kverner.
 2. Effekt: Velg en kvern med tilstrekkelig effekt for å kunne kverne kjøttet raskt og enkelt.
 3. Disker: Velg en kvern med flere disker som er lett å bytte, slik at du kan tilpasse målingen til dine preferanser.
 4. Rengjøring: Velg en kjøttkvern som er enkel å rengjøre og vedlikeholde.
 5. Sikkerhet: Velg en kjøttkvern med sikkerhetssystemer som for eksempel automatisk avstengning dersom kjøttet blir fastklemt.
 6. Pris: Velg en kjøttkvern som passer ditt budsjett.

Det er også lurt å lese gjennom anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar en beslutning.

Hvordan bruke kjøttkvern (videoguider)

Bruk til viltkjøtt

Bruk til pølsestapping

Kverning av hjortekjøtt

Spørsmål og svar om kjøttkverner

En kjøttkvern er et kjøkkenredskap som brukes til å mase eller male kjøtt, fisk eller grønnsaker. Det finnes flere forskjellige typer kjøttkverner, fra hånddrevne modeller til elektriske modeller, som kan brukes til å lage forskjellige matretter.

Her er noen eksempler på hva man kan bruke en kjøttkvern til:

 1. Kjøttboller eller kjøttkaker: Kjøttkvern kan brukes til å male kjøttet til en jevn tekstur, som er nødvendig for å lage perfekte kjøttboller eller kjøttkaker.
 2. Fars: Kjøttkvern kan brukes til å male kjøttet til en jevn tekstur, som er nødvendig for å lage fars til lasagne, cannelloni eller andre pastaretter.
 3. Pølsefylling: Kjøttkvern kan brukes til å male kjøttet til en jevn tekstur, som er nødvendig for å lage fyllet til pølser.
 4. Kjøttpålegg: Kjøttkvern kan brukes til å male kjøttet til en jevn tekstur, som er nødvendig for å lage kjøttpålegg som for eksempel leverpostei.
 5. Grønnsaker: Kjøttkvern kan også brukes til å mase grønnsaker som for eksempel potetmos, eller til å lage grønnsakspaste som for eksempel hummus eller guacamole.

Det er viktig å merke seg at kjøttkverner kan være farlige å bruke og det er viktig å følge instruksjoner og sikkerhetsregler når man bruker dette redskapet.

Her er en trinn-for-trinn guide for å kverne kjøtt med en kjøttkvern:

 1. Forbered kjøttet: Kjøttet bør være kaldt eller romtemperert når du skal kverne det. Fjern eventuelle bein, sener eller fett som du ikke vil ha i kjøttet. Kutt kjøttet i små biter på ca. 2 cm.
 2. Forbered kjøttkvernen: Følg instruksjonene for din kjøttkvern for å sette den opp. Montér kvernhodet og plasser den i kjøttkvernen.
 3. Kvern kjøttet: Begynn å kverne kjøttet ved å putte små biter av kjøttet gjennom kvernhodet. Pass på å ikke overbelaste kvernen, og kvern kjøttet i flere omganger hvis det er nødvendig.
 4. Kontroller teksturen: Kontroller teksturen på kjøttet etter hver omgang for å se om det er nødvendig med flere omganger for å få ønsket tekstur.
 5. Rengjøring: Etter bruk, følg instruksjonene for din kjøttkvern for å rengjøre den. Det er viktig å rengjøre kjøttkvernen godt etter bruk for å hindre at bakterier vokser på den.

Tips: Hold kjøttet og kjøkkenredskapene kaldt, bruk hansker og vaske hendene ofte, da dette reduserer risikoen for bakterie spredning. Det er også viktig å merke seg at kjøttkverner kan være farlige å bruke, så det er viktig å følge instruksjoner og sikkerhetsregler når man bruker dette redskapet.

Kjøttdeig er et produkt som er laget av kjøtt som er malt eller kvernet til en jevn tekstur. Det kan lages av en rekke forskjellige typer kjøtt, inkludert svinekjøtt, kalvekjøtt, lam og oksekjøtt.

Det er vanlig å bruke magrere typer kjøtt til kjøttdeig, som for eksempel kalvekjøtt eller svinefilet, da dette gir en mer saftig og smakfull kjøttdeig. Men det er også mulig å bruke fattigere typer kjøtt, som for eksempel skulder eller bein, for å lage en mer kostnadseffektiv kjøttdeig, men dette kan gi mindre smak og saftighet.

Det er også vanlig å tilsette salt, pepper og andre krydder for å forbedre smaken, samt bindemidler som mel, brødsmuler eller egg for å gjøre deigen mer sammenhengende. Det er også mulig å tilsette andre ingredienser, som for eksempel løk, hvitløk, ost eller urter, for å gi kjøttdeigen en mer kompleks smak.

Det finnes flere grunner til å ikke spise kjøttdeig, her er noen av de vanligste:

 1. Helsemessige årsaker: Kjøttdeig kan inneholde høye nivåer av fett og kolesterol, spesielt dersom det er laget av fettere kjøtttyper. Dette kan øke risikoen for hjertesykdommer og fedme.
 2. Ernæringsmessige årsaker: Kjøttdeig inneholder ofte lite fiber og lite vitaminer og mineraler i forhold til andre proteinkilder som bønner, linser eller tofu.
 3. Dyrevelferdsårsaker: Kjøttproduksjon kan være svært belastende for dyrevelferden, og mange mener at det er viktig å redusere kjøttinntaket for å redusere lidelsen til dyr.
 4. Miljømessige årsaker: Kjøttproduksjon kan være svært belastende for miljøet, da det krever store mengder vann, energi og land for å produsere. Kjøttproduksjon er også ansvarlig for store utslipp av metan, et kraftig klimagass som bidrar til global oppvarming.

Etiske årsaker: Noen mener at det å spise kjøtt er etisk problematisk, da det innebærer å ta livet av dyr for å tilfredsstille menneskets matbehov.

Det anbefales generelt å ikke spise kjøttdeig rått, da det kan inneholde bakterier som kan være skadelige for helsen. Kjøttdeig er et høy-risiko matprodukt for bakteriespredning, så det er viktig å følge de rette hygieneprosedyrene og sikkerhetsrutiner når man håndterer og tilbereder kjøttdeig.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart