Pastamaskin test: De 6 beste pastamaskinene (mai 2024)

Brukerne har testet 6 forskjellige pastamaskiner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 6 beste pastamaskinene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste pastamaskin per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste pastamaskin

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 6 pastamaskiner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste pastamaskin i nåtid.

Marcato Atlas 150 er en pastamaskin som kan brukes til å lage fersk pasta til lasagne, fettuccine og tagliolini. Maskinen inkluderer en rull for å lage spaghetti. Dette settet inneholder seks av Marcatos mest populære produkter for å lage hjemmelaget, fersk pasta. Pastamaskinen Atlas 150 får du selv, som du kan lage pasta til lasagne, fettuccine og tagliolini med.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du elsker pasta, men ikke har tid til å lage den, er Marcato Atlas 180 noe for deg. Du kan lage din egen ferske pasta hjemme med denne maskinen og være kreativ med oppskriftene dine. Den er enkel å bruke og kommer med alt du trenger for å lage lasagne, spaghetti og fettuccine. Du kan variere tykkelsen på pastaen din avhengig av hva du lager.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Ariete Pastamatic Pasta Machine lager fersk pasta hver dag. Maskinen er enkel å bruke for alle og vil på kort tid levere den fineste, ferskeste pastaen til deg som elsker pasta. Velg mellom 4 forskjellige typer pasta:

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig pastamaskin

Når du skal velge en pastamaskin, er det viktig å vurdere følgende ting:

 1. Kapasitet: Velg en pastamaskin som passer til størrelsen på ditt kjøkken og hvor mange personer du vanligvis serverer.
 2. Tilberedning: Velg en maskin som kan tilberede forskjellige typer pasta, for eksempel spaghetti, fettuccine, og lasagne.
 3. Justerbar tykkelse: Velg en maskin som har justerbar tykkelse på pastaen slik at du kan tilpasse den til dine preferanser.
 4. Mekanisme: Velg en maskin med en solid mekanisme for å sikre at pastaen blir jevnt og riktig formet.
 5. Rengjøring: Velg en pastamaskin som er enkel å rengjøre og vedlikeholde.
 6. Pris: Velg en pastamaskin som passer ditt budsjett.

Det er også lurt å lese gjennom anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar en beslutning.

Hvordan lage pasta (guider)

Tagliatelle, Ravioli og Tortellini i pastamaskin

Lage pasta uten pastamaskin

Spørsmål og svar om pastamaskiner

En pastamaskin er et kjøkkenredskap som brukes til å lage pasta fra deig. Det finnes forskjellige typer pastamaskiner, men de fleste består av en base med en manuel eller elektrisk motor, samt et sett med veivdele og former som kan settes på.

Trinnene for å bruke en pastamaskin er som følger:

 1. Forbered deigen: Lag en deig av mel og vann eller egg, og la den hvile i minst 30 minutter før du bruker pastamaskinen.
 2. Sett pastamaskinen sammen: Monter pastamaskinen ved å feste veivdele og former til motoren.
 3. Kjør deigen gjennom pastamaskinen: Del deigen i mindre biter og kjør den gjennom pastamaskinen ved å trykke den gjennom formene. Det kan være nødvendig å kjøre deigen gjennom flere ganger for å oppnå ønsket tykkelse.
 4. Lag pastaen: Etter at deigen er kjørt gjennom pastamaskinen, kan du lage pastaen ved å klippe eller forme den i ønsket form, f.eks spaghetti, fettuccine, lasagne ark osv.
 5. Tørking: Etter at pastaen er formet kan du la den tørke i et par timer før du koker den.

Det er viktig å merke seg at det kan være litt av en utfordring å bruke en pastamaskin, spesielt hvis du ikke har erfaring med det. Men det gir deg muligheten.

Her er en trinn-for-trinn guide for å vaske en pastamaskin:

 1. Rengjør umiddelbart etter bruk: Det er best å rengjøre pastamaskinen så snart som mulig etter bruk, før deigen tørker på maskinen.
 2. Fjern deigen: Fjern alle rester av deig fra pastamaskinen. Bruk en gaffel eller en tannbørste for å fjerne deig som sitter fast i sprekker eller mellom veivdele.
 3. Skyll med vann: Skyll pastamaskinen med varmt vann for å fjerne eventuelle rester av deig eller krydder.
 4. Bruk oppvaskmiddel: Bruk et mildt oppvaskmiddel og en svamp eller en børste for å rengjøre pastamaskinen. Vær forsiktig så du ikke skader maskinen.
 5. Skyll grundig: Skyll pastamaskinen grundig med varmt vann for å fjerne eventuelle rester av oppvaskmiddel.
 6. Tørk av: Tørk pastamaskinen med et rent, tørt kjøkkenhåndkle for å fjerne eventuelle rester av vann.
 7. Ta av veivdele: Ta av veivdele og former som kan tas av for å rengjøre dem bedre. Skyll dem i varmt vann og tørk dem av med et tørt kjøkkenhåndkle.
 8. Lagre riktig: Etter at pastamaskinen er tørr, sett den sammen og lagre den på et tørt og kjølig sted. Det er viktig å ikke lagre pastamaskinen i et fuktig område, da dette kan føre til at den ruste eller blir skadet.

Tips: Det er viktig å lese bruksanvisningen for din pastamaskin for å sikre at du vasker den riktig. Noen pastamaskiner kan ha spesielle instruksjoner for rengjøring, eller krever at visse deler ikke vaskes i vann. Det er også viktig å merke seg at det kan være lurt å vaske pastamaskinen etter hver bruk for å hindre at bakterier vokser på den.

Det er vanlig å skylle pasta etter at den er kokt for flere årsaker:

 1. Å fjerne overskuddsstivelse: Pasta inneholder stivelse, og når den kokes kan den frigjøre overskuddsstivelse, som kan gjøre sausen klissete og pastaen klistrete. Skylling pastaen vil hjelpe å fjerne dette overskuddet av stivelse.
 2. For å stoppe kokingen: Når pastaen er kokt ferdig, er det viktig å stoppe kokingen for å unngå at pastaen blir overkokt og blir myk. Skylling pastaen i kaldt vann vil hjelpe til med å senke temperaturen og stoppe kokingen.
 3. Å gjøre pastaen klar til saus: Skylling pastaen i kaldt vann vil hjelpe til å forhindre at pastaen klistrer sammen, og gjøre den klar til å tilsettes i saus eller andre retter.
 4. Å kjøle ned pastaen: Skylling pastaen i kaldt vann kan også hjelpe til å kjøle pastaen ned raskt, som gjør den klar til å brukes i salater eller andre kalde retter.

Det er viktig å merke seg at ikke alle pastatyper krever å skylles etter koking, og at det kan være en smakssak. Noen ganger kan det være lurt å ikke skylle pastaen for å beholde smak og tekstur av pastaen.

«Al dente» er en italiensk uttrykk som betyr «til tannen» og refererer til pasta som er kokt perfekt og har den riktige konsistensen og fastheten. Pasta al dente er pasta som er kokt til akkurat den rette graden av mykhet, slik at den har en fasthet som ikke er over eller underkokt.

En pasta al dente skal ha en kjerne som er fast, mens den ytre delen skal være myk, dette gir en god kombinasjon av smak og tekstur. Pasta al dente kan lett bøyes, men ikke brytes eller knekkes når den bøyes.

For å tilberede pasta al dente, er det viktig å følge anbefalt koketid på emballasjen eller i oppskriften, og å teste pastaen ofte under kokingen for å sikre at den er perfekt tilberedt.

Det er viktig å merke seg at smaken av pasta al dente kan variere fra person til person, og at det kan være en smakssak om man vil ha pastaen mer eller mindre kokt. Generelt sett så anbefales pasta al dente fordi det gir en bedre smak og tekstur av pastaen, og det kan også være lettere å fordøye.

Det er ikke nødvendig å tilsette olje i pastaen når den kokes, men noen gjør det for å hindre at pastaen klistrer sammen. Olje kan også legge til smak til pastaen.

Det er viktig å merke seg at hvis du skal tilsette olje i pastaen, bør det gjøres etter at pastaen er kokt og skylt i kaldt vann for å stoppe kokingen. Dette vil hindre at pastaen klistrer sammen og gjøre den klar til å tilsettes i saus eller andre retter.

Det er også viktig å merke seg at hvis du skal tilsette olje i pastaen, bør det være en god kvalitet olje, som for eksempel olivenolje. Det kan også være lurt å smaksette oljen med for eksempel hvitløk eller chili for ekstra smak.

Det er viktig å merke seg at det er ikke nødvendig å tilsette olje i pastaen for å hindre at den klistrer sammen, man kan også bruke litt pasta vann eller tilsette litt mel i sausen for å hindre at pastaen klistrer sammen.

Det er vanlig å tilsette salt i pastavannet for flere årsaker:

 1. Smak: Salt gir pastaen en bedre smak, det hjelper til å fremheve pastaens naturlige smak og balansere smaken av sausen.
 2. Tekstur: Salt hjelper til å gjøre pastaen mer saftig og øke fastheten, dette gjør pastaen mer al dente.
 3. Koketid: Salt kan hjelpe til å redusere koketiden for pastaen. Pastaen vil absorbere vannet mer effektivt og derfor koke raskere.
 4. Sterilisering: Salt kan hjelpe til å sterilisere vannet, og dermed hindre bakterier i å formere seg.

Det er anbefalt å tilsette ca 1ts salt per liter vann for å få en god smak og tekstur på pastaen. Det er viktig å merke seg at pastaen skal kokes i stor mengde vann, og at dette vannet skal være godt saltet, for at pastaen skal koke jevnt og forhindre at pastaen klistrer sammen.

Det finnes flere metoder for å unngå klebrig pasta:

 1. Bruk nok vann: Sørg for å koke pastaen i stor mengde vann, dette vil hindre at pastaen klistrer sammen.
 2. Tilsett salt i pastavannet: Salt hjelper til å gjøre pastaen mer saftig og øke fastheten, dette gjør pastaen mindre klebrig.
 3. Skyll pastaen etter koking: Skylling pastaen i kaldt vann etter koking vil fjerne overskuddsstivelse og hindre at pastaen klistrer sammen.
 4. Tilsett litt olje eller mel i sausen: Tilsett litt olje eller mel i sausen vil også hindre at pastaen klistrer sammen.
 5. Rist pastaen: Rist pastaen i en stor panne med litt olje eller smør etter at den er kokt og skylt, dette vil hindre at pastaen klistrer sammen og gjøre den mer saftig.
 6. Serveres straks: Pasta skal serveres straks etter at den er kokt, for å unngå at den klistrer sammen.

Det er viktig å merke seg at det kan være litt av en utfordring å unngå klebrig pasta, spesielt hvis du ikke har erfaring med det. Men ved å følge disse rådene kan du redusere sjansen for at pastaen blir klebrig.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart