Riskoker test: De 9 beste riskokerne (mai 2024)

Brukerne har testet 8 forskjellige riskokere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 8 beste riskokerne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste riskoker per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste riskoker

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 8 riskokere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste riskoker i nåtid.

Tefal Classic Rk101115 riskokere er et utmerket valg for matlaging av ris, risotto og andre kornsorter. Den keramikkbelagte bollen er non-stick og enkel å rengjøre. Risen tilberedes i sin egen damp for et perfekt resultat hver gang. Den har en innebygd termostat for å sikre perfekt matlaging, og den automatiske holde-varm-funksjonen holder maten varm i opptil 12 timer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Du trenger aldri å bekymre deg for brent ris igjen ved hjelp av Eva Solo's Green Tool riskoker. Den er perfekt for å tilberede forskjellige kornsorter som ris, quinoa, bygg eller hvete. Med praktiske varmeavledende håndtak kan du lage mat uten å bekymre deg for å brenne hendene.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig riskoker

Når du velger en riskoker, er det viktig å vurdere følgende:

 1. Kapasitet: Velg en riskoker med en kapasitet som passer ditt behov.
 2. Brukervennlighet: Velg en riskoker som er enkel å bruke og rengjøre.
 3. Pris: Riskokere kommer i en rekke prisklasser. Velg en som passer ditt budsjett.
 4. Type: Velg mellom en manuell eller en elektrisk riskoker. Manuell er billigere, men krever mer arbeid, elektrisk er mer praktisk, men dyrere.
 5. Materiale: Velg en riskoker laget av et kvalitettsmaetriale som er lett å rengjøre og holder seg hygienisk.
 6. Funksjoner: Velg en riskoker med funksjoner som automatisk avstenging, tidtaker og vann-sensorer, disse gjør det enklere å koke risen og unngå over- eller underkoking
 7. Design: Velg en riskoker som passer ditt kjøkken og din personlige stil.

Det er viktig å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar et valg. Det kan også være lurt å prøve å kjøpe en riskoker med muligheten til å returnere den hvis den ikke oppfyller dine forventninger.

Hvordan bruke riskoker (Video)

Spørsmål og svar om riskokere

Det avhenger av hvor mange personer du skal tilberede maten for, og hvilken type mat du skal lage. Generelt sett, anbefales det å ha en ris koker på minst 4 til 6 kopper, da dette er vanligvis den minste størrelsen som vil være nyttig for de fleste familier. Hvis du ofte har gjester eller lager store porsjoner mat, kan det være lurt å velge en større ris koker, for eksempel 8 eller 12 kopper.

Det avhenger av hvilken type ris du bruker, men generelt sett anbefales det å bruke en andel på 1 del ris til 2 deler vann. For eksempel, hvis du bruker 1 kopp ris, bør du bruke 2 kopper vann.

Noen ris krever litt mindre vann, for eksempel Basmati ris, som vanligvis krever en andel på 1 til 1,5 deler vann.

Det finnes flere gode grunner til å bruke en ris koker:

 1. Bevaring av næringsstoffer: Ris kokere kan hjelpe til å bevare næringsstoffene i ris bedre enn å koke den på komfyr, siden temperaturen er mer kontrollert.
 2. Enkelhet: Ris kokere tar gjettingen ut av å tilberede perfekt kokt ris. Dette er fordi ris kokeren har en forhåndsinnstilling for kokingstid og varme, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å over- eller underkoke riset.
 3. Besparelse av tid: Ris kokere kan lage ris mye raskere enn å koke den på komfyr, og gir deg mer tid til å forberede andre deler av måltidet.
 4. Fleksibilitet: Ris kokere kan også brukes til å lage andre ting enn bare ris, for eksempel grøt, bønner, eller suppe.
 5. Autosteaming: Noen ris kokere har også autosteaming funksjonen, som lar deg steame grønnsaker eller kjøtt samtidig som riset koker, noe som gir et fullverdig måltid med en enkel og praktisk måte.

Det finnes en viss mengde arsen i ris, som er et giftig metall som kan være skadelig for helsen når det tas i store doser. Arsen kan være tilstede i jorda som ris vokser i, og det kan også ta opp arsen fra vannet det vokser i.

Det er viktig å merke seg at ris er ikke den eneste maten som kan inneholde arsen, og at mange andre matvarer også kan inneholde små mengder av dette metall.

Det er flere grunner til å vaske ris før tilberedning:

 1. Fjerning av skitt og støv: Ris kan inneholde skitt, støv og andre urenheter fra produksjonen og lagringen. Vasking av ris før tilberedning kan hjelpe til å fjerne disse urenhetene og gjøre risen mer hygienisk.
 2. Fjerning av skall: Noen typer ris har et skall som kan inneholde små mengder av arsen eller andre uønskede stoffer. Vasking av ris kan hjelpe til å fjerne dette skallet og redusere mengden av disse stoffene som du får i deg.
 3. Fjerning av stivelse: Ris inneholder en viss mengde stivelse, som kan gjøre at den klistrer seg sammen når den kokes. Vasking av ris kan hjelpe til å fjerne stivelsen og gjøre at den blir mer separate korn når den er ferdig kokt.
 4. Forbedring av smak og tekstur: Ris kan ha en bedre smak og tekstur etter å ha blitt vasket, da det kan fjerne eventuelle rester av kjemikalier eller andre stoffer som kan påvirke smaken og teksturen.
 5. Det er viktig å merke seg at ikke alle typer ris krever vasking før tilberedning, og det er alltid anbefalt å følge instruksjonene på pakken for å se om det er nødvendig.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart