Kjøkkenmaskin test: De 16 beste kjøkkenmaskinene (mai 2024)

Brukerne har testet 18 forskjellige kjøkkenmaskiner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 18 beste kjøkkenmaskinene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste kjøkkenmaskin per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste kjøkkenmaskin

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 27 kjøkkenmaskiner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste kjøkkenmaskin i nåtid.

Witt Premium er en høykvalitets kjøkkenmaskin som ser flott ut på ethvert kjøkken. Den har en 4,8 liters stålbolle, med nedtellingstidtaker og belysning, slik at du alltid vet når maskinen er ferdig tilberedt. Maskinen er laget av rustfritt stål og har nordisk design, som passer sømløst inn i ethvert kjøkken.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du leter etter en kjøkkenmaskin for å ta matlagingen til nye høyder, trenger du ikke lete lenger. Electrolux Ekm5540 er det perfekte valget for enhver amatør eller erfaren kokk. Denne maskinen har en rekke tilbehør for å gjøre matlagingen enklere og mer effektiv.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Electrolux kjøkkenmaskin er en kraftig, slitesterk og brukervennlig maskin. Den har 10 forskjellige hastigheter og en kraftig motor på 1200 watt. Den kan lage mange gode ting på kjøkkenet, og den er laget av slitesterkt metall.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Electrolux Kjøkkenmaskin er en robust kjøkkenmaskin med en kraftig motor på 1200 watt. Du kan lage mye godt på kjøkkenet med denne maskinen og enklere enn dette blir det ikke. Maskinen er laget av slitesterkt metall og har i tillegg 10 forskjellige hastigheter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slutt å kaste bort penger på billige maskiner som ser bra ut, men som går i stykker raskt. Få det beste av det beste med vårt førsteklasses apparat, Witt. Med en 4,8 liters stålskål, belysning og en digital timer med nedtelling, vet du alltid når maten er ferdig.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Bosch kjøkkenmaskin bringer et nytt nivå av bekvemmelighet til kjøkkenet ditt. Med en sterk 1000 W motor og stor kapasitet er den perfekt til å elte deig, piske krem, kutte grønnsaker og mye mer. Den er også allsidig og enkel å bruke. Gi kjøkkenet ditt den kraften det fortjener med denne Bosch kjøkkenmaskinen!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Hvis du vil gjøre matlagingen mye enklere, er denne Bosch MUM5 CreationLine Premium kjøkkenmaskin det perfekte kjøkkenapparatet for deg. Denne kjøkkenmaskinen har 7 forhåndsinnstillinger og en 1000 W motor, så den kan gjøre alt fra å elte deig til å hakke nøtter. Den er også veldig enkel å bruke, med bare én knapp og en berøringsskjerm.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Boschs kjøkkenmaskin er den ultimate kjøkkenhjelperen. Med en 1000 W kraftig motor og stor kapasitet kan den gjøre alt du vil at den skal gjøre. Den er enkel å bruke og allsidig, så du kan lage alt fra brød til kaker.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vi introduserer Bosch MUM50123! Dette er den perfekte kjøkkenmaskinen for ditt første kjøkken. Den er kompakt, har et moderne design og er tilgjengelig i en rekke friske farger. Bosch MUM50123 er enkel å bruke takket være EasyArmLift og den er enkel og lett å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig kjøkkenmaskin

For å velge riktig kjøkkenmaskin, bør du vurdere følgende faktorer:

Bruksområde

Hva vil du bruke kjøkkenmaskinen til? Skal den brukes til å blande deig, lage potetmos eller til å hakke grønnsaker? Det finnes kjøkkenmaskiner med ulike tilbehør og funksjoner for ulike formål.

Kapasitet

Hvor mye skal du lage av gangen? Det finnes kjøkkenmaskiner i ulike størrelser, fra minikjøkkenmaskiner til store modeller for kommersiell bruk.

Hastighet

Hvor mange hastigheter trenger du? Enkelte modeller har flere hastigheter, noe som gir deg mer fleksibilitet i bruken.

Tilleggsfunksjoner

Finnes det noen tilleggsfunksjoner som du trenger, for eksempel en pause-knapp eller et eget tilbehør for å lage potetmos?

Pris

Hva er ditt budsjett for kjøkkenmaskinen? Det finnes modeller i ulike prisklasser, så det er viktig å vurdere hva du får for pengene.

Merke og kvalitet

Vurder merke og kvalitet, ikke bare på motor men også på materialer og byggekvalitet. En god kvalitet kjøkkenmaskin varer lenger og gir deg mindre problemer.

Rengjøring

Vurder hvor enkel maskinen er å rengjøre, da dette kan spare deg for tid og krefter i det lange løp.

Elkjøp sine råd for valg av kjøkkenmaskin

Fordeler og ulemper med kjøkkenmaskiner

FordelerUlemper
Kan utføre flere oppgaver som å knekke egg, blande, kna deig, mikse og hakke ingredienser.Kan være dyrere enn andre matlagingenheter
Kan spare tid og krefter ved å automatisere prosessenKan være litt støyende
Kan ha flere tilbehør og innstillinger for forskjellige oppgaverMå rengjøres etter hver bruk
Enkel å rengjøreKan være tunge å håndtere for noen

Spørsmål og svar om kjøkkenmaskiner

En foodprosessor og en kjøkkenmaskin er begge verktøy for matlaging, men de er designet for å utføre forskjellige oppgaver.

En foodprosessor er et kjøkkenapparat som er designet for å kutte, hakke, male, blande og kna ingredienser. Det har vanligvis en kraftig motor og flere ulike skjære- og hakkeblader, samt en kjøttkvern og en deigkvern. Foodprocessoren er ofte mindre og mer kompakt enn kjøkkenmaskinen og er spesielt nyttig for å lage pureer, sauser, dressinger, og hakke opp grønnsaker og frukt.

En kjøkkenmaskin er et mer allsidig kjøkkenapparat med en kraftig motor og flere ulike tilbehør som kan brukes til å blande, kna, piske, røre og kutte ingredienser. Kjøkkenmaskinen har vanligvis en stor bolle og flere ulike visp- og knivblader. Det er ofte større og kraftigere enn foodprocessoren og er spesielt nyttig for å lage deig, kakene, smørkrem, og å kna deigen.

Så, kort sagt, foodprosessor er et kjøkkenapparat som er designet for å kutte, hakke, male, blande og kna ingredienser, mens kjøkkenmaskin er et mer allsidig kjøkkenapparat som har flere ulike tilbehør for å blande, kna, piske, røre og kutte ingredienser.

Det avhenger av hva slags oppgaver du skal utføre med kjøkkenmaskinen. Generelt sett, jo høyere watt, jo kraftigere maskin. For en vanlig kjøkkenmaskin som skal brukes til å mikser eller kna deig, anbefales det at den har minst 300 watt. Men hvis du skal lage mat som krever mer kraft, for eksempel å hakke is eller lage smoothies, anbefales det at maskinen har minst 500 watt.

En kjøkkenmaskin kan brukes til en rekke forskjellige oppgaver, her er noen eksempler:

  • Mikser ingredienser: En kjøkkenmaskin med en mikser eller en bolle er ideell for å blande ingredienser til kaker, brød eller sauser.
  • Kna deig: En kjøkkenmaskin med en deigknaver er perfekt for å lage deig til brød eller pasta.
  • Hakke opp ingredienser: En kjøkkenmaskin med en hakkemaskin eller en blender er nyttig for å hakke opp ingredienser som løk, hvitløk eller gulrøtter.
  • Lage sauser og pureer: En kjøkkenmaskin med en blender eller en food processor er nyttig for å lage sauser, pureer eller smoothies.
  • Skive og rive ingredienser: En kjøkkenmaskin med en skivemaskin eller en rivemaskin er nyttig for å skive eller rive ingredienser som ost eller gulrøtter.
  • Juicing: En kjøkkenmaskin med en juicemaskin er nyttig for å lage juice av frukt og grønnsaker.
  • Lage iskrem: En kjøkkenmaskin med en iskremmaskin er nyttig for å lage hjemmelaget iskrem.

Lengden på eltingstiden avhenger av flere faktorer, som type deig, temperaturen på ingrediensene og kraften på kjøkkenmaskinen. Generelt sett, bør bolledeig eltes i ca 5-15 minutter, avhengig av konsistensen du ønsker. Det viktigste er å følge instruksjonene i oppskriften du bruker, og å sjekke deigen underveis for å se om den har den riktige konsistensen.

Et annet tips er å starte eltingen på lav hastighet og øke gradvis, slik at deigen får tid til å binde sammen. Dette kan hjelpe til å forhindre at ingrediensene spretter ut av kjøkkenmaskinen.

Husk at det å elte deigen for lenge kan resultere i en hard eller tørr deig, så det er viktig å holde et øye på deigen under eltingen.

Livslengden på en kjøkkenmaskin kan variere avhengig av flere faktorer, som kvaliteten på maskinen, hvor ofte den brukes og hvor godt den vedlikeholdes. Generelt sett kan en god kvalitet kjøkkenmaskin vare i flere år, fra 5 til 15 år.

Det er viktig å følge bruksanvisningen og vedlikeholdsinstruksjonene som følger med maskinen, og å rengjøre den etter hvert bruk. Dette kan hjelpe til å forlenge levetiden til maskinen. Det er også viktig å unngå å overbelaste maskinen, og å bruke riktige verktøy og tilbehør.

Det er også viktig å merke seg at maskiner med høyere wattage tenderer til å vare lenger enn de med lavere wattage da de kan takle mer kraftkrevende oppgaver over tid.

Det er viktig å reparere eller bytte ut deler som er skadet eller slitt, dette kan bidra til å forlenge levetiden på kjøkkenmaskinen.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart