Vaffeljern test: De 18 beste vaffeljernene (mai 2024)

Brukerne har testet 26 forskjellige vaffeljern. I listen nedenfor oppsummerer vi de 18 beste vaffeljernene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste vaffeljern per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste vaffeljern

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 26 vaffeljern. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste vaffeljern i nåtid.

Vi introduserer verdens smarteste belgiske vafler! Princess Flip belgiske vaffelmaskin er et smart apparat som lager de fineste og sprøste vaflene. Den kan snus 180 grader rundt slik at deigen blir jevnt fordelt og resultatet blir perfekt. Med denne innovative vaffelmaskinen trenger du aldri å bekymre deg for ujevn steking eller ukokt deig igjen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Vil du lage de perfekte vaflene? Få den beste belgiske vaffelmaskinen fra Princess, og du lager de fineste, sprøste og mest velformede belgiske vaflene på kort tid. Det som gjør den så smart er at den kan snus 180 grader rundt. På den måten blir deigen jevnt fordelt og resultatet blir perfekt.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Princess Bubble Waffel Maker er en revolusjonerende ny måte å lage vafler på. De sekskantformede vaffelplatene skaper en unik boblestruktur på vaflene, noe som gjør dem mer delikate enn noen annen vaffel du noen gang har smakt. Disse vaflene er perfekte til frokost, lunsj eller middag! Du kan nyte dem som de er eller legge til noen av favorittpåleggene dine.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Den perfekte vaffelen er bare et klikk unna med DeLuxe vaffeljernet fra Princess. Denne hjerteformede vaffelmaskinen er perfekt for en familiesammenkomst på en regnfull høstdag. DeLuxe vaffeljernet lager klassiske hjerteformede vafler som er sprø på utsiden og luftige på innsiden. Overflaten på platetoppene er behandlet med et non-stick keramisk belegg som gjør det enkelt å rengjøre og hindrer at de setter seg fast.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Si farvel til kjedelige frokoster med Princess Vaffeljernet! Vaffeljernet er klart på bare fem minutter, og de non-stick belagte stekebrettene sørger for at vaflene ikke brenner seg. Vaffeljernet steker to belgiske vafler om gangen, og du kan spise dem med en gang eller oppbevare dem i fryseren til senere!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Det beste med Åviken Elegance 910 er at den er laget av rustfritt stål og har et non-stick-belegg for enkel fjerning. Selve stekepannen er også non-stick belagt, noe som gjør at vaflene går lett av. Hemmeligheten ligger i å ha høy, som er det som gjør vaflene så deilige.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Åviken Diamond er den ultimate vaffelmaskinen for de som elsker å unne seg en liten søt godbit nå og da. Med fem hjerter om gangen er dette vaffeljernet perfekt for å lage vafler til hele familien. Den varmes raskt opp og har en non-stick overflate, slik at du kan nyte vaflene dine uten å bekymre deg for noe søl.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Med vårt belgiske vaffeljern trenger du aldri mer å velge mellom en søt eller en velsmakende frokost. Den er perfekt for å lage vafler, pannekaker og til og med pizza! Indikatorlampen vil vise når oppvarmingen er klar, slik at du kan lage mat med en gang!

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Hvis du leter etter et vaffeljern som vil lage perfekte vafler hver gang, har Wilfa deg dekket. WSWA-516 er designet for å lage én vaffel, med fem vafler i hvert hjerte. Den har non-stick belegg og en "klar" indikatorlampe for å fortelle deg når vaffelen er ferdig.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Wilfa XWAS-1400B vil gjøre deg misunnelig til venner og familie med sine hjerteformede vafler. Disse vaflene er myke på innsiden og sprø på utsiden, takket være det innovative non-stick-belegget. Den er også enkel å bruke, takket være en praktisk timer som signaliserer når vaflene er klare.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Gjør deg klar til å lage doble vafler! Med Wilfa Double Vaffeljern kan du lage to tallerkener med fem hjerteformede vafler om gangen. Tallerkenene er 18 centimeter i diameter, og er belagt med et dobbelt lag med non-stick belegg slik at vaflene dine ikke skal feste seg. Strykejernet har også en justerbar termostat slik at du kan steke vaflene dine til den perfekte konsistensen.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Breville vaffelmaskin er det perfekte kjøkkenapparatet for å lage en deilig frokost. Vaffelplatene er belagt med Duraceramic, noe som gjør dem enkle å rengjøre og tåler oppvaskmaskin. Breville vaffelmaskin har et unikt design som lar deg lage 2 belgiske vafler samtidig.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig vaffeljern

Når du velger et vaffeljern, bør du vurdere følgende faktorer:

 1. Størrelse: Velg en størrelse som passer til dine behov, og som passer i ditt kjøkken.
 2. Non-stick belagt: En non-stick belagt overflate gjør det lettere å lage vafler og rengjøre jernet etterpå.
 3. Justerbar temperaturkontroll: En justerbar temperaturkontroll gjør det mulig å tilpasse temperaturen etter dine ønsker og vaflene du skal lage.
 4. Indikatorlampe: En indikatorlampe gjør det lettere å se når jernet er varmt nok til å bruke.
 5. Tilbehør: Noen vaffeljern kommer med ekstra tilbehør, som pinner for å lage vaffelstenger eller kjevler for å lage belgiske vafler.
 6. Pris: Det finnes vaffeljern i alle prisklasser, så vurder hva du har råd til og hva du trenger før du velger.
 7. Design: Velg et vaffeljern som passer til ditt kjøkken og din personlige stil.

Det er også viktig å vurdere hvor ofte du planlegger å bruke vaffeljernet, og hvor mange vafler du skal lage på en gang, for å velge riktig størrelse.

Slik vasker du et vaffeljern (video)

Hva kan stekes i et vaffeljern? (video)

Spørsmål og svar om vaffeljern

Her er noen trinn for å vaske et nytt vaffeljern:

 1. Fjern eventuelle løse deler som plater eller lokk fra vaffeljernet.
 2. Tørk av eventuell støv eller smuss med en myk klut eller svamp.
 3. Fyll en bolle med varmt vann og litt oppvaskmiddel, og bruk en svamp eller myk børste for å tørke av platene og resten av vaffeljernet.
 4. Skyll vaffeljernet grundig med rent vann for å fjerne eventuelle rester av oppvaskmiddel.
 5. Tørk vaffeljernet godt med en myk klut eller papirhåndkle, og la det tørke helt før du lagrer det.
 6. For å holde vaffeljernet i god form, kan du smøre det med litt matolje etter at det er tørt, dette forhindrer at det ruste.

Det er viktig å vaske vaffeljernet etter hver bruk for å unngå at maten setter seg fast og for å holde det i god form. Det anbefales også å sjekke produsentens anvisninger for å sørge for at du vasker det på riktig måte.

Her er noen trinn for å bruke et nytt vaffeljern:

Les bruksanvisningen nøye før du bruker vaffeljernet. Det kan være spesielle anvisninger eller tips som er viktig å følge for å sørge for at vaffeljernet fungerer optimalt.

 1. Plugg vaffeljernet i strømuttaket og sett det på en flatt og stabil overflate.
 2. Vent til vaffeljernet er varmt. Noen vaffeljern har en lysindikator eller en lyd som signaliserer når det er klart til bruk.
 3. Smør platene med litt matolje eller smør, eller bruk en kjøkken spray for å forhindre at maten setter seg fast.
 4. Tilsett deigen eller røren til vaffeljernet, og lukk lokket. Vær forsiktig med å ikke overfylle vaffeljernet, da dette kan føre til at deigen renner ut og skaper en rot.
 5. Vent til vaffelen er ferdig stekt, dette kan ta noen minutter avhengig av vaffeljernet og deigen. Noen vaffeljern har en lysindikator eller en lyd som signaliserer når vaffelen er ferdig.
 6. Bruk en plastskje eller gaffel for å løfte vaffelen ut av vaffeljernet, og la den avkjøles litt før du serverer den.
 7. Etter bruk, slå av vaffeljernet, vent til det er avkjølt og rengjør det som beskrevet i forrige svar.

Det er ikke nødvendig å ha smør i vaffeljernet, men det kan gi en mer saftig og smakfull vaffel. Det anbefales å bruke en liten mengde, og å smøre det på jernet før hver vaffel. Det er også viktig å ikke bruke for mye smør, da det kan føre til at vaffelen blir for fet og at den ikke blir ferdigstekt.

Det er helt fint å lage vaffelrøre over natten, det kan til og med gi en bedre smak og tekstur på vaffelen. Når ingrediensene i røren får stå i kjøleskapet over natten, kan det føre til at mel og gjær får tid til å reagere med hverandre, noe som kan gi en mer delikat smak og en mer luftig vaffel. Det er viktig å merke seg at hvis du bruker gjær i røren, så husk å holde den i kjøleskapet.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart