Skjærebrett test: De 12 beste Skjærebrettene (mai 2024)

Brukerne har testet 81 forskjellige skjærebrett. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste skjærebrettene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste skjærebrett per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste skjærebrett

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 81 skjærebrett. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste skjærebrett i nåtid.

Jonas of Sweden er et svensk selskap som er forpliktet til produksjon av høykvalitets skjærebrett. Bøketret som denne modellen er laget av er slitesterkt og har et pent utseende, slik at du kan la det stå på kjøkkenet uten sjenanse. Overflaten på platen er også behandlet med olje, noe som gjør den enkel å rengjøre og motstandsdyktig mot flekker.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Jonas of Swedens høykvalitets, slitesterke skjærebrett i bøk er det perfekte tillegget til ethvert kjøkken. Den er laget av kvalitetstre som er motstandsdyktig mot vann og flekker, og den har et vakkert utseende som vil passe inn i enhver innredning. Dessuten er den så lett å rengjøre!

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Funktion skjærebrettsettet er et vakkert og praktisk tillegg til kjøkkenet ditt. Skjærebrettene er laget av høykvalitets bambus, som er et utrolig slitesterkt materiale. Brettet har en enkel, naturlig design som gjør den perfekt til servering av ost, kjeks eller hva du måtte ønske.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Sixtus-skjærebrettet er det perfekte tilbehøret for sommergrilling. Brettet er laget av polypropylen, som er et materiale som er trygt å bruke med kniver og som ikke absorberer matlukt eller flekker. Brettet har en rillet overflate, som gjør den enkel å rengjøre og hindrer platen i å skli.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Ender du alltid opp med en haug med skjærebrett på kjøkkenbordet? Vi vet at du er veldig opptatt og ikke har tid til å rydde opp. Med dette praktiske settet fra RIG-TIG tar vi oss av det for deg! Den består av tre sorte skjærebrett og en smart holder. Holderen forhindrer at skjærebrettene sklir eller faller ned på kjøkkenbordet, samtidig som den fungerer som plassbesparende oppbevaring.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

RÅ kjøkkenserien fra Rosendahl er laget for den moderne kokken. Med fokus på enkelhet, kvalitet og praktisk, tilbyr den alt som trengs for å koke opp en storm på kjøkkenet. Skjærebrettet er laget av varmebehandlet asketre, som er behandlet med linolje for å gi det et naturlig utseende. Den er slitesterk og enkel å rengjøre.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Daloplast skjærebrett er en flott løsning for de som synes det er vanskelig å kutte grønnsaker eller kjøtt på et vanlig skjærebrett. Anti-skli overflaten sørger for at brettet ikke beveger seg mens du skjærer, noe som gjør prosessen enklere og sikrere. Brettet tåler oppvaskmaskin og har en praktisk størrelse på 35 cm x 25 cm.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Slik velger du riktig skjærebrett

For å velge riktig skjærebrett, bør du først vurdere hva slags mat du skal skjære på det. Hvis du skal skjære opp kjøtt, bør du vurdere å bruke et trebrett fordi det er mindre skarpt enn plastbrett og kan hindre at bakterier formerer seg. Hvis du skal skjære opp grønnsaker, kan et plastbrett være et mer hensiktsmessig valg fordi det er lett å rengjøre og kan hindre at kniver blir skarpe.

Du bør også vurdere størrelsen på skjærebrettet, etter dine behov og plassen du har tilgjengelig i kjøkkenet. Det kan også være lurt å se etter skjærebrett med non-slip belegg eller håndtak for å gjøre det lettere å holde fast under bruk. I tillegg kan det være lurt å vurdere om du ønsker et skjærebrett som kan gå i oppvaskmaskin for enkel rengjøring.

Spørsmål og svar om skjærebrett

Å ta vare på et skjærebrett i tre krever litt vedlikehold for å holde det i god form og forlenge dets levetid. Her er noen tips for å ta vare på skjærebrettet ditt:

 

  1. Rengjør skjærebrettet etter hver bruk: Skyll det med varmt vann og mild oppvaskmiddel, og tørk det deretter med et rent kjøkkenhåndkle.
  2. Unngå å la skjærebrettet ligge i vann: La det tørke ordentlig etter rengjøring, og unngå å la det ligge i vann eller fuktighet.
  3. Smør skjærebrettet med matolje regelmessig: Dette vil holde treet fuktig og motvirke at det tørker ut eller sprekker.
  4. Ikke bruk skarpe gjenstander på skjærebrettet: Dette kan skade treverket og gjøre at det blir mer utsatt for bakterier.
  5. Oppbevar skjærebrettet på et tørt sted: Dette vil hindre at det tørker ut eller blir skadet av fuktighet.
  6. Unngå å skjære syrer som sitron og appelsin, eller andre sure ingredienser på trebrettet. Sure ingredienser kan skade treverket over tid.

Man kan olje en trefjøl ved å påføre et tynt lag med en oljebasert løsning på trefjølene, vanligvis med en pensel eller svamp. Oljen vil trenge inn i treet og danne en beskyttende barriere som hindrer vann og andre elementer i å skade treet. Dette kan forlenge levetiden til trefjølene og gjøre dem mer motstandsdyktige mot rot og råte.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart