Pizzaovn test: De 10 beste pizzaovnene (mai 2024)

Brukerne har testet 10 forskjellige pizzaovner. I listen nedenfor oppsummerer vi de 10 beste pizzaovnene. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste pizzaovn per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste pizzaovn

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 10 pizzaovner. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste pizzaovn i nåtid.

Mustang Vesuvio Pizzaovn er en gassdrevet bordpizzaovn som er laget av en 2 cm tykk kordierittstein. Steinen er en effektiv varmeleder og sørger for at pizzabunnen blir sprø. Pizzasteinen måler 30,5 x 30,5 x 2 cm. Ovnen har en u-formet brenner som får pizzaen til å steke jevnt, og den har et lokk for å holde varmen inne mens

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Ooni Pizzaovn Koda 16 er det perfekte valget for alle som elsker å lage mat og underholde. Med denne toppmoderne pizzaovnen kan du lage gourmetpizzaer av restaurantkvalitet hjemme. Ooni Pizzaovn Koda 16 er designet for å lage pizza på bare 3 minutter, med et brukervennlig grensesnitt som lar deg tilpasse pizzaen fra skorpetype til toppings. Det har det til og med

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Mustang Napoli er den perfekte utendørsovnen og grillen for ethvert hjem. Det er en mursteinsbygget ovn av høy kvalitet som er isolert og kan lage en rekke retter. Den har et termometer for å sikre at maten er perfekt tilberedt, og en grill på toppen for å tilberede kjøtt eller grønnsaker.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Pizza er best. Men det kan være vondt å lage mat. Derfor har vi laget Pizzaovn 13, en pizzaovn for friluftsliv! Du kan lage pizzaen din på bare to minutter, og den er også enkel å transportere. Den er perfekt for campingturer eller grilling i bakgården.

Vis beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Slik velger du riktig pizzaovn

Når du skal velge en pizzaovn, er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at du får en ovn som passer dine behov og plassmuligheter. Her er noen ting du bør tenke på:

Type ovn

Det finnes flere forskjellige typer pizzaovner, som for eksempel gassovner, elektriske ovner og ovner som kan brukes både med gass og elektrisitet. Vurder hvilken type ovn som passer best for deg og ditt kjøkken.

Størrelse

Målet på ovnen er viktig å vurdere i forhold til plassen du har tilgjengelig i kjøkkenet ditt. Ovnen bør ikke være for stor eller for liten for ditt kjøkken.

Varmeeffekt

Ovnen skal være i stand til å varme opp til høye temperaturer, typisk mellom 400-450°C. Dette er temperaturen som trengs for å få en god pizza med sprø skorpe og saftig innhold.

Materialer

Det viktigste å vurdere her er hva ovnen er laget av, og hvilken type stein eller plater som er innebygget. En god pizzastein eller plater kan gi en bedre varme spredning og en mer autentisk pizza smak.

Funksjoner

Noen ovner har ekstra funksjoner som for eksempel avtrekksvifte, eller muligheter for å koble ovnen til en app. Vurder om dette er noe du vil ha og om det passer i ditt kjøkken.

Pris

Det er viktig å vurdere prisen når man skal kjøpe en pizzaovn, og se om det passer innenfor ditt budsjett. Husk å sammenligne priser mellom forskjellige butikker og modeller for å sikre deg best mulig pris.

Hvordan bygge en pizzaovn?

Spørsmål og svar om pizzaovner

Ooni Pizzaovnen er utviklet for å kunne brukes både inne og ute i et utekjøkken. Disse ovnene er små, mobile og lett å sette opp, så du kan bruke dem inne i ditt kjøkken eller ute på terrassen eller i hagen. Ooni pizzaovnene er konstruert for å gi høy varme på kort tid, og de kan oppnå temperaturer på opptil 932 grader Fahrenheit (500 grader Celsius) og tilberede en pizza på bare 60-90 sekunder.

Imidlertid, bør det tas i betraktning at pizzaovnen kan generere høye temperaturer og røyk, så det er viktig å sørge for god ventilasjon og å følge instruksjonene for bruk for å redusere røykutvikling. Det kan også være nødvendig å plassere ovnen på en stabil, ikke-brennbar overflate, og holde den borte fra brannfarlige materialer eller bygninger.

Ooni Koda er en serie med mobile, tragbare pizzaovner som kan brukes både inne og utendørs. Ooni Koda 12 og 16 er to forskjellige modeller i denne serien som har noen forskjeller i størrelse og funksjonalitet.

Ooni Koda 12 er en mindre modell, med en ovnkammer på 12 inches (ca 30cm) i diameter, som er beregnet for å tilberede pizzaer opp til 12 inches (ca 30cm) i diameter. Den er lett å bære og kan settes opp på få minutter. Denne modellen er beregnet for 2-3 personer.

Ooni Koda 16 derimot, er en større modell, med en ovnkammer på 16 inches (ca 41cm) i diameter, og kan tilberede pizzaer opp til 16 inches (ca 41cm) i diameter. Den har flere funksjoner og kan tilberede flere matretter enn Koda 12. Denne modellen kan være mer egnet for en større familie eller for å servere flere personer.

Det er helt mulig å bruke en pizzaovn, som Ooni Koda, om vinteren, både inne og utendørs. Siden disse ovnene kan oppnå svært høye temperaturer, kan de tilberede pizzaer selv i kalde omgivelser. Imidlertid, bør man være klar over at det kan være litt utfordrende å bruke en pizzaovn i kaldt vær, da det kan være vanskelig å holde ovnen varm, og det kan ta lengre tid å tilberede maten.

For å bruke pizzaovnen om vinteren, kan du følge disse tipsene:

  • Tilsett mer brensel til ovnen for å øke varmen og holde ovnen varm i lengre tid
  • Plasser ovnen på en stabil, ikke-brennbar overflate og holde den borte fra brannfarlige materialer eller bygninger
  • Bruk varmebeskyttelseshansker og vernebriller for å beskytte deg selv mot varme og røyk
  • Sørg for at ovnen er tørr og frifor frost, kald luft kan skade ovnen og gjøre det vanskeligere å holde den varm.
  • Tilbered maten i kortere tid og ved høyere temperaturer enn normalt
  • Hold deg og gjester varm ved å ha tekstiler som pledd og tekstiler som isolasjon.
  • Det er også viktig å huske på at det kan være lovmessige restriksjoner for bruk av åpen ild i noen områder om vinteren, så sørg for å undersøke dette før du bruker pizzaovnen utendørs.
  • Det kan være litt ekstra arbeid å bruke en pizzaovn om vinteren, men resultatet kan være vel verdt det! Pizza ovnene kan være en morsom og unik måte å tilberede maten på også om vinteren, samtidig som du kan nyte god mat sammen med familie og venner.

Det anbefales generelt ikke å la pizza stå ute over natten, da det kan føre til at pizzaen blir dårlig. Pizza inneholder flere ingredienser som kan lett bli ødelagt av temperatur- eller luftfuktighetsendringer, som kan oppstå når maten blir utsatt for ekstern faktorer.

Fuktighet i luften kan føre til at pizzaen blir for våt og klissete, mens svært lave temperaturer kan føre til at dejen blir hard og kjedelig. I tillegg kan maten utsettes for bakterievekst eller matforgiftning dersom den ikke holdes på den riktige temperaturen og i en hygienisk omgivelse.

Hvis du har pizza som er igjen etter en fest eller lignende, anbefaler det å sette den inn i kjøleskapet så fort som mulig, og spise den innen et par dager. Pizza kan også fryses, men det kan påvirke konsistensen og smaken av pizzaen etter tining. Det beste er å spise den så fort som mulig for å få den beste smaken.

Det kan være lurt å la pizzaen hvile etter den er tilberedt. Når pizzaen kommer ut av ovnen, er den veldig varm og det kan være for varmt for å spise med en gang. La pizzaen hvile i et par minutter slik at den kan avkjøles litt, noe som gjør den mer behagelig å spise. Denne hvilen hjelper også med å distribuere fuktigheten og varmen mer jevnt i pizzaen, slik at den blir mer jevnt tilberedt og smakfull.

En annen viktig årsak til å la pizzaen hvile er at det kan hindre at sausen og osten blir forflyttet fra pizzaen når den skjæres. Dette kan føre til at sausen og osten blir fordelt forskjellig i hver bit, noe som kan påvirke smaken av pizzaen.

Dette er et vanlig dilemma for mange huseiere. Du kan spare plass og få et stilfullt design ved å montere pizzaovn samtidig som du monterer kjøkkenet. Du har derimot mer fleksibilitet hvis du kjøper separat. Det kan i tillegg være enklere å oppgradere eller erstatte den i fremtiden.

Nei, vi anbefaler at du ikke bruker bakepapir. Ikke bare kan pizzaen smake vondt, men det er dessuten brannfarlig. Ta heller litt mel på pizzaspaden, hvis du er redd for at pizzaen skal sette seg fast.

Nøyaktig hvordan du rengjør den, varierer litt. Du trenger som regel bare å fjerne eventuelle rester når ovnen har kjølt seg ned. De høye temperaturene dreper nemlig bakterier. Enkelte pizzaovner tåler ikke rengjøringsmidler, så les alltid instruksjonene nøye.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart