Eggkoker test: De 12 beste Eggkokerne (mai 2024)

Brukerne har testet 15 forskjellige eggkokere. I listen nedenfor oppsummerer vi de 12 beste eggkokerne. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste eggkoker per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste eggkoker

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 15 eggkokere. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste eggkoker i nåtid.

Med Cloer Eggekoker 3 egg har aldri vært enklere å koke egg! Denne eggekokeren fra Tyskland rommer 3 egg som enkelt kokes ved å fylle i vann, legge eggene og slå på eggekokeren. Effekten på 300 watt sørger for at eggene dine blir perfekt tilberedt. Eggekokeren er laget av rustfritt stål og er enkel å rengjøre. Den har også et praktisk målebeger for enkel helle.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Cloer Eggekoker 3 egg er den perfekte kjøkkendingsen for de som elsker kokte egg. Med denne eggekokeren kan du koke 3 egg samtidig og ha dem klare på ca 10 minutter. Den er så enkel å bruke og har en effekt på 300 watt.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Severin EK3167 eggekoker er et flott kjøkkenapparat å ha på kjøkkenet. Det er en stilig sort eggekoker med plass til opptil 6 egg. Modellen EK3167 er utstyrt med elektronisk styring og kommer med en praktisk innsats som du kan bruke til å posjere egg eller dampe grønnsaker. Effekten til eggekokeren er 420W og den har ekstra stor kapasitet for matlaging. Du kan

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Steba eggekoker er den perfekte følgesvennen på kjøkkenet for de som liker å tilberede mange egg på en gang. Eggekokeren har plass til opptil 8 egg og er laget av rustfritt stål.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Denne eggekokeren er den perfekte løsningen for en travel familie. Den koker opptil 8 egg om gangen, og den gjør det automatisk. Lokket er laget av varmebestandig materiale, slik at du kan koke egg uten å bekymre deg for å brenne hendene.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Case ED10 er et to-i-ett kjøkkenapparat som tilbereder egg og damper grønnsaker til perfeksjon. Den kommer med to nivåer med kokeplass, slik at du kan lage egg og dampe grønnsaker samtidig. Med sitt slanke design og praktiske funksjoner er dette det perfekte produktet for en litt luksuriøs frokost.

Vis beste pris
Dagens beste pris: bakerenogkokken.no

Si farvel til dårlige egg og hei til Severin Ek 3164 Eggkoker! Denne eggekokeren er perfekt for alle som elsker egg. Med den justerbare hardhetsinnstillingen kan du lage eggene dine akkurat slik du liker dem. Alarmen vil varsle deg når eggene dine er klare og med målebegeret er det enkelt å vite hvor mange egg du trenger.

Vis beste pris
Dagens beste pris: kitchentime.no

Slik velger du riktig eggkoker

For å velge riktig eggkoker, bør du først vurdere hvor mange egg du vanligvis koker på en gang. Hvis du bare koker et par egg, kan en liten enkel eggkoker være tilstrekkelig. Hvis du koker flere egg samtidig, kan en større eggkoker være mer hensiktsmessig. Du bør også vurdere om du vil ha en eggkoker med flere funksjoner som for eksempel en automatisk avstengingsfunksjon, en signal som gir lyd når eggene er ferdige, muligheten til å tilpasse eggene etter ønsket hardhet eller om den har en innebygget eggpinne. Det kan også være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar et valg.

Hvordan bruke en eggkoker

Spørsmål og svar om eggkokere

Tiden det tar å koke egg i en eggkoker kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på eggene, hvor harde eller myke du vil ha eggene, og temperaturen på vannet.

Vanligvis tar det omtrent 5-7 minutter å koke et helt bløtkokt egg, 7-9 minutter for et medium kokt egg og 12-15 minutter for et hardkokt egg.

Det er viktig å merke seg at det kan være variasjoner i tidene, avhengig av eggstørrelse, temperatur på vannet og hvor ofte eggene blir kokt. Det anbefales å teste eggene med et eggestikker eller en tannpirker for å sjekke om eggene er kokt til ønsket grad.

Det avhenger av eggkokeren din og hvor mange egg du skal koke, men som et generelt utgangspunkt, bør du bruke nok vann til å dekke eggene helt. Det er vanligvis anbefalt å bruke ca. 1-2 cm vann i bunnen av eggkokeren.

Det kan være noen eggkokere som har innebygd vannskala, slik at du kan fylle opp til et bestemt nivå. Det er viktig å følge produsentens anvisninger for å sørge for at du bruker riktig mengde vann.

Det er viktig å rengjøre eggkokeren regelmessig for å sikre at den fortsetter å fungere godt og for å hindre at bakterier vokser. Følg disse trinnene for å vaske eggkokeren:

 

  1. Slå av og unplugge eggkokeren. La den avkjøles før rengjøring.
  2. Fjern eventuelle rester av eggeskall eller matrester fra eggkokeren. Bruk en myk børste eller en tannbørste for å fjerne eventuelle harde rester.
  3. Tøm vannet og rengjør både vannbeholderen og eggkammeret med varmt såpevann. Bruk en myk svamp eller klut for å tørke av.
  4. Skyll godt med varmt vann og tørk eggkokeren tørr.
  5. Rengjør også tilbehøret til eggkokeren, som eggestikker eller eggkam, med varmt såpevann og skyll dem grundig.
  6. La eggkokeren tørke helt før du tar den i bruk igjen.

Det er ikke nødvendig å stikke et lite hull i egget før du koker det, men det kan bidra til å forhindre at skallet sprekker under kokingen. Dette er fordi når egget kokes, så vil det være en økning i trykket inni egget pga vannet som fordamper og danner damp, og dette kan føre til at skallet sprekker. Ved å stikke et lite hull i den ene enden av egget, vil dette trykket kunne slippe ut og dermed redusere risikoen for at skallet sprekker. Det er også lurt å koke eggene i kaldt vann for å redusere sjansen for at skallet sprekker.

Det er ikke nødvendig å legge til salt i vannet når du koker egg, men det kan bidra til å gjøre det lettere å skrelle eggene etterpå. Saltet kan hjelpe til å skille skallet fra selve egget. Et lite ekstra salt i vannet kan også gjøre det lettere å få kontroll over kokingstemperaturen og redusere sjansen for at skallet sprekker.

Det anbefales å bruke ca 1ts salt per liter vann. Dette er ikke nødvendig, men kan bidra til å gjøre skrellingsprosessen enklere.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart