Dehydrator test: De 4 beste dehydratorene (mai 2024)

Brukerne har testet 4 forskjellige dehydratorer. I listen nedenfor oppsummerer vi de 4 beste dehydratorene til tørking av sopp og frukt. Produktene er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler og anmeldelser fra brukere. Finn beste dehydrator per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste dehydrator

Kitchenradar holder oversikt over de ulike alternativene som selges i det norske markedet. Vi lar vi deg og andre forbrukere komme med deres omtale og rangering. For øyeblikket holder vi oversikt over 4 dehydratorer. Disse rangeres i denne artikkelen etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste dehydrator i nåtid.

Slik velger du riktig dehydrator

Når du skal velge en dehydrator, er det flere faktorer du bør ta i betraktning:

Kapasitet

Velg en dehydrator med en kapasitet som passer til dine behov. Tenk på hva slags mat du planlegger å tørke og hvor mye plass du har tilgjengelig.

Temperaturområde

Sørg for at dehydratoren har et bredt temperaturområde, slik at du kan tørke ulike typer mat på riktig temperatur.

Timer

Velg en dehydrator med en innebygd timer eller en som kan kobles til en ekstern timer, dette gir deg mulighet til å stille inn tørketiden.

Design

Dehydratorer kan komme i forskjellige stiler og design, sørg for å velge en som passer inn i ditt kjøkken eller spiseområde.

Vaskbarhet

Sørg for å velge en dehydrator som er enkel å rengjøre og vedlikeholde.

Pris

Dehydratorer kan variere mye i pris, så sørg for å velge en som passer ditt budsjett og dine behov.

Antall trinn

Velg en dehydrator med flere trinn, dette gir deg mulighet til å tørke flere typer mat samtidig.

Spørsmål og svar om dehydratorer

Dehydratoren kan brukes til å tørke en rekke forskjellige matvarer, inkludert:

  • Grønnsaker: Tomater, løk, paprika, agurk, sopp osv.
  • Krydder: Timian, oregano, basilikum, persille osv.
  • Bær: Blåbær, bringebær, jordbær osv.
  • Kjøtt: Biff, kylling, svin, lam osv.
  • Fisk: Laks, torsk, makrell osv.
  • Nøtter og frø: Mandler, cashewnøtter, solsikkefrø, linfrø osv.
  • Meieriprodukter: Yoghurt, ost osv.
  • Frukt: Appelsiner, epler, bananer, jordbær, bringebær osv.

Tørking i dehydrator kan ta flere timer til flere dager avhengig av hva du tørker, men det gir deg mulighet til å lagre maten i lenger tid, og gjør den enklere å ta med deg på tur.

For å tørke frukt i en dehydrator, bør du først vaske og skjære frukten i jevne skiver eller biter. Legg deretter fruktstykkene på dehydrator-brikkene og sett dehydratoren på riktig temperatur og tørketid (vanligvis mellom 6-12 timer, avhengig av tykkelsen på fruktstykkene). Sørg for å sjekke fruktstykkene jevnlig for å sikre at de tørker jevnt, og bytt om plass på brikkene hvis noen stykker tørker raskere enn andre. Når fruktstykkene er tørre og knasende, kan de lagres i en lufttett beholder i opptil 6 måneder.

En sopptørker er et kjøkkenredskap som brukes til å tørke sopp for å lagre dem for senere bruk. For å bruke en sopptørker, bør du først vaske soppene grundig og skjære dem i jevne stykker eller skiver. Legg deretter soppstykkene på sopptørker-brikkene eller -nettet og sett sopptørkeren på riktig temperatur og tørketid (vanligvis mellom 8-24 timer, avhengig av soppens type og størrelse). Sørg for å sjekke soppstykkene jevnlig for å sikre at de tørker jevnt, og bytt om plass på brikkene eller nettet hvis noen stykker tørker raskere enn andre. Når soppene er tørre, kan de lagres i en lufttett beholder i opptil 6 måneder.

Tørket sopp bør ligge i vann i minst 20 minutter til 8 timer, avhengig av soppens type og størrelse. For tykkere og hardere sopp som porcini eller shiitake, anbefales det å la dem ligge i vann i 8 timer eller mer for å få mest mulig fuktighet tilbake. For tynnere og mykere sopp som morel eller chanterelle, kan 20 minutter være tilstrekkelig. Det er viktig å huske på at tørket sopp kan suge opp mye vann, så det kan være lurt å endre vannet flere ganger under rehydrering. Når soppene er rehydrert, kan de brukes i matlaging som om de var ferske sopp.

Ja, kantarell kan tørkes. Kantarell er en av de mest populære soppene å tørke fordi de har en sterk smak og aroma, og tørking bevarer disse smakene godt. For å tørke kantarell, bør du først vaske soppene grundig og skjære dem i jevne stykker eller skiver.

Vil du vurdere artikkelen?

Velg antall hjerter

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Christian
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kitchenradar
Logo
Shopping cart